#Blogtour: Fatale keuzes van Nina Verheij

Genre: Thriller

Uitgever: Hamley Books

2019

ISBN: 9789463886048

Dank je wel Hamley Books voor een origineel blogtourpakket!

Het verhaal

Hoeveel is de waarheid je waard?

Wanneer haar huisgenote Lisa na ruim twintig jaar het contact met haar criminele vader wil herstellen, heeft politie-stagiaire Emily genoeg redenen om zich terughoudend op te stellen. Toch lukt het haar niet haar nieuwsgierigheid te bedwingen. Lisa’s vader blijkt immers een gewelddadig man te zijn met een besproken verleden.

Na een dramatische gebeurtenis wordt Emily geplaagd door schuldgevoelens. Terwijl haar collega’s uitzoeken wat er exact is gebeurd, verzet Emily haar zinnen door in een oud dossier te duiken over een vrouw die schijnbaar zelfmoord pleegde. Hoe dieper Emily echter graaft, hoe meer geheimen ze ontrafelt die verband houden met haar eigen leven. Ze realiseert zich dat ook haar keuzes zware consequenties hebben.

Kun je nog terug nadat je iemands ware aard leert kennen?

Cover

Een jonge vrouw die, naar het lijkt, tussen takken ligt. Ze kijkt je indringend aan. Ik vind de cover goed bij een thriller passen.

Mijn mening

Wat een debuut! Ik heb genoten van deze whodunnit. Die van geen kanten voorspelbaar was en heel intrigerend.

Wat voor mij een extra dimensie was, was dat het verhaal zich in mijn geboortestad, Leiden, en studentenstad, Den Haag, afspeelt. Ik wist dus vaak precies waar ze zich bevonden.

De omgeving waar het zich allemaal afspeelt is interessant: politiebureau, studentenhuis, verslavingskliniek.

De auteur geeft je genoeg ruimte om je eigen theorieën te bedenken. Stapje voor stapje wordt de geschiedenis ontrafeld. Leuk zijn de “oh ja, natuurlijk, duh”- momenten.

De belangrijke personages hebben genoeg diepte. Je begrijpt wat hen beweegt, waarom ze doen wat ze doen. Ze worden goed ingekleurd.

Toch ook een klein minpuntje: Het verhaal maakt veel sprongen in de tijd. Die staan wel duidelijk aangegeven, maar ik vond het soms toch verwarrend en moest dan even terugbladeren. Zeker de stukken waar er maar een paar dagen tussen de sprongen zaten. Ik begrijp dat die sprongen noodzakelijk waren om het verhaal duidelijk te maken en alle elementen samen te voegen, maar ik vond het dus bij vlagen verwarrend.

Ik vind het boek zeker een aanrader en ben nieuwsgierig wat deze schrijfster ons nog meer gaat brengen. Mijn oordeel: GOED