Stockholm Cuisine van Hanna Lindberg

Dit is mijn laatste post op dit blog. Vanaf 1 maart ben ik te vinden op Books & Me: https://bookandme1.wordpress.com/

Genre: Thriller

Uitgever: De Boekerij

2019

ISBN: 9789022584842

Dank je wel uitgeverij De Boekerij voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

In de wereld van sterrenrestaurants draait alles om status en er is geen groter statussymbool dan de Gouden Koksmuts. Al tien jaar op rij gaat de award naar chef Florian Leblanc, maar dit jaar wordt gefluisterd dat niet Florian, maar zijn ex-partner en aartsvijand Jon Ragnarsson kans maakt.

Solveig Berg, journaliste, woont de prijsuitreiking bij met haar baas, Vanja Stridh. Zij werkt al een aantal weken aan een geheim project waar ze Solveig die avond over zal inlichten. Maar op het moment dat de winnaar bekend wordt gemaakt gaan ineens alle lichten uit en klinken er schoten. Als de lichten weer aangaan ligt Vanja op het podium. Dood.

Cover

Een vrouw in een rode jas die wegrent in een stedelijke omgeving. Hoofdkleuren zijn blauwtinten. Waardoor ik wel een associatie heb met Scandinavië. 

Mijn mening

Deel 1, Stockholm Confidential, heb ik niet gelezen. Ik was wel nieuwsgierig of ik daar iets van zou merken tijdens het lezen. Of ik essentiële informatie zou missen. Maar dat is mij alles meegevallen. Ik kon het verhaal goed volgen en zou dus willen zeggen dat het boek prima losstaand te lezen is.

Het wereldje waarin het verhaal zich afspeelt is origineel: de culinaire wereld. Zoals in veel banen is er ook hier sprake van haat en nijd. Althans, dat lijkt mij logisch. Hanna Lindberg heeft hier haar fantasie op losgelaten en wat volgt is een spannend verhaal vol geheime boodschappen, intriges, grote ego’s, moord en doodslag.

Ik heb mij prima vermaakt tijdens het lezen en werd helemaal meegesleept en zat net zo hard mee te puzzelen. Eigenlijk wordt de hele tijd je aandacht vastgehouden, waardoor het moeilijk is om het boek weg te leggen. Mijn oordeel: PRIMA