Schone schijn van Mary Higgins Clark

Genre: Romantische thriller

Uitgever: Xander uitgevers

2019

ISBN: 9789401611527

Dank je wel Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Laurie Moran is druk met het plannen van haar bruiloft en het zoeken naar een nieuw huis in New York. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar dan dient zich een nieuwe cold case aan voor haar tv-programma Verdacht.

De zaak van de moord op de bekende arts Dr. Bell laat Laurie niet meer los. De dokter leek de ideale man, vader en arts. Maar klopt dat plaatje wel? En wat hebben de leugens van de familie Bell te maken met Laurie’s eigen leven?

Cover

Skyline van Manhattan, een vrouw in rode jurk die daar naar kijkt. Ze staat op rotsen. De foto is wel ok, niet speciaal een thrillercover. Beetje doorsnee.

Mijn mening

Begin deze maand overleed Mary Higgins Clark. Op de respectabele leeftijd van 92 jaar. Gelukkig laat ze een groot oeuvre na, want het zijn heerlijke boeken om te lezen.

Ik noem haar boeken altijd de Bouquetreeks onder de thrillers. En dat bedoel ik absoluut niet denigrerend. Maar de romantiek is nou eenmaal ook een groot deel van haar verhalen. Het thrillergedeelte zit goed in elkaar en je wordt tijdens het lezen regelmatig op het verkeerde been gezet. Ze was daar toch wel een meester in. Het zit nooit in elkaar zoals je denkt en verwacht. Heerlijk!

Wat ook echt typisch aan haar schrijven is, is de gedetailleerde beschrijving van kleding en omgeving. En het speelt zich altijd af in de upperclass. Een beetje Dynasty meets Murder she wrote. Daardoor voelt het soms wel een beetje als gluren bij de rijke buren.

Dit boek is een deel van de Verdacht-serie met Laurie Moran. Verdacht is een tv-programma waarbij Laurie probeert schijnbaar onoplosbare misdaden probeert op te lossen. Ook nu heeft ze weer een hele kluif aan de moord.

Het is een typisch Mary Higgins Clark-boek, genieten en voor mij een lekkere quilty pleasure. Mijn oordeel: GOED