#Blogtour: Blauw van J.B. Ocean

Genre: Roman

Uitgever: Hamley Books

2020

ISBN: 9789463967037

Dank je wel Hamley Books voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

De Antwerpse galeriehoudster Olivia worstelt al jaren met schuldgevoelens en verdriet. Haar vriendin Ella is de enige die haar geheim kent. Wanneer Olivia geen uitweg meer ziet, vindt Ella dat het tijd wordt dat Olivia de waarheid vertelt over wat er die zomer in Normandië is gebeurd. Maar dan blijkt dat Olivia niet de enige is die dingen verzwijgt en een zoektocht naar antwoorden begint.

Cover

Mooi! Overwegend grijs. In een uitgescheurd gat een foto van een golf die op een rots beukt. Ik zou hem in de winkel zeker oppakken en de achterflap lezen.

Mijn mening

Een heerlijk weg-lees-boek. Eenmaal begonnen is het moeilijk om het weer weg te leggen.

De personages worden goed beschreven en gaan echt voor je leven. Olivia is een interessant persoon, met een even interessant beroep.

Minpunt vind ik wel dat de motivaties van moeder Rosalie niet duidelijk worden, terwijl zij zo bepalend is voor zoveel personages. Ik had daar graag meer over gelezen. Nu blijven er toch vragen over het waarom

De plot is weinig verrassend, ik zag het al mijlenver aankomen, het was onvermijdelijk. Maar dat doet verder weinig af aan de waarde van het verhaal.

Wat wel grappig was, vind ik dan, was mijn verwarring dat ze “een tas koffie inschonk”, dat leek mij nogal rommel geven. Tot ik bedacht dat het natuurlijk kopje was. Ik hou wel van dit soort verwarringen en verschil in taal.

Het is een goed boek om in verloren uurtjes te lezen, je zult je zeker vermaken. Mijn oordeel: PRIMA