#Blogtour: Blind Getrouwd van Laura van Dijck

Genre: Roman

Uitgever: Lannoo

2019

ISBN: 9789401463294

Dank je wel uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Mei is net gedumpt, haar huis is een rommeltje en haar collega’s overtroeven haar continu. Maar dan vindt ze een pak orakelkaarten. Ze belandt van de ene situatie in de andere, tot ze het wel moet geloven: dit is geen toeval meer, de kaarten hebben een boodschap voor haar.

De kaart van de liefde stuurt haar naar een wel heel bijzonder huwelijksbureau. Aangemoedigd door haar beste vriendin en zelfs haar rationele vader begint Mei zich voor te bereiden op haar bruiloft. Wordt ze een runaway bride of zet ze haar huwelijk door… met een man die ze niet kent?

Cover

Roze met een witte bruidstaart. Een bruidegom die wil weglopen en een bruid die hem in zijn nekvel grijpt. Suikerzoet, maar goed passend bij het onderwerp.

Mijn mening

Het is al een aantal seizoenen op tv: Trouwen met iemand die je in de burgerzaal pas voor het eerst ziet. Het getuigt van lef, of van wanhoop, dat weet ik eigenlijk niet zo goed. In ieder geval vormt dit programma de basis van het boek.

Mei is een heerlijke chaoot die haar leven verre van op orde heeft. Die op zoek is naar echte liefde, maar altijd de rotzakken treft. Gelukkig heeft ze vriendin Astra en broer Robrecht die haar ten allen tijde ter zijde staan met goede raad en een gulle ( uit- )lach.

De bruidegom staat nuchter in het leven en is door zijn zus gechanteerd om mee te doen aan deze manier van daten. Het gaat in het boek namelijk niet om een tv programma, maar om een datingbureau dat op deze manier werkt. Zijn insteek is om een artikel over zijn ervaringen te schrijven.

Het verloop van het verhaal is, uiteraard, voorspelbaar. Mar door de setting en de personages is het toch een verrassend boek geworden.

Het is echt een boek  voor chocolade liefhebbers, wat ik niet ben, smakelijk durf ik het zelfs wel te noemen. De kilo’s chocolade vliegen je om de oren, rechtstreeks naar je heupen. Mijn oordeel: PRIMA