Dubbel bedrog van Juliënne Brouwers

Genre: Thriller

Uitgever: JB uitgevers

2019

ISBN: 9789083034805

Dank je wel Juliënne Brouwers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Na het onverwachte overlijden van haar man Olivier staat huisarts Myrthe plotseling alleen voor de zorg van hun peuter. Tijdens het uitzoeken van hun documenten stuit ze op een liefdesbrief en komt er tot haar schok achter dat Olivier een affaire had voor zijn dood. Ze raakt in contact met de minnares en ontdekt dat haar man in een lastige zaak verwikkeld was, bij zijn advocatenkantoor op de Zuidas. Myrthe krijgt steeds meer aanwijzingen dat haar man onder verdachte omstandigheden is overleden en gaat op eigen onderzoek uit, maar stuit hierbij op weerstand van de politie en haar vriendinnen. Ze kan de zorg voor haar patiënten en haar zoon tijdens haar zoektocht maar nauwelijks aan en langzamerhand begint Myrthe de grip op haar leven te verliezen. Wanneer Myrthe steeds bedreigendere boodschappen begint te ontvangen, vreest ze voor haar veiligheid. Maar dan ontmoet ze opeens een aantrekkelijke man, Daan, die hoop op een positieve toekomst geeft. Ondertussen lijkt ze het mysterie rondom de dood van haar echtgenoot langzaam te ontrafelen, maar wie kan Myrthe nu eigenlijk nog vertrouwen?

Cover

Zwart. Een vrouwenhand die een make-up spiegeltje vasthoudt. In dat spiegeltje zie je een deel van een vrouwengezicht. Heel intrigerende cover. Ik vind hem zelfs mooi.

Mijn mening

Dit boek heeft mij eigenlijk best verrast. Het is onderhoudend, spannend en zeker niet voorspelbaar.

Niet elke actie van Myrthe begrijp ik. Ja,ik begrijp dat ze wil weten wat er precies is gebeurd, maar de risico’s sie ze daarmee neemt vind ik niet altijd even geloofwaardig. Ze heeft tenslotte nog een peuter die al een vader moet missen. Waarom dan zulke risico’s?

De plot zit goed in elkaar en ligt misschien wel voor de hand, maar zo voelt het niet. Ook sterk is dat echt tot het einde niet duidelijk is wie ze echt kan vertrouwen. Ik slingerde nog alle kanten op: wel niet of toch wel, nee toch niet.

Ik bleef aan het einde wel met 1 grote vraag zitten: de rode onderbroek! Wat? Waarom? Dat had ik graag opgehelderd gezien. Of heb ik dat gemist????

Myrthe is realistisch beschreven. De wanhoop, het verdriet, het zich vastbijten in iets.

Gelukkig is er ook ruimte voor humor, zo valt ze een keer letterlijk met de deur in huis, nou ja, restaurant. 

Verrassend leuk boek om te lezen. En wat mij betreft een aanrader. Mijn oordeel: PRIMA