#Blogtour: De Graffitimoorden van W.A. DeHairs

Genre: Thriller

Uitgever: Lannoo

2020

ISBN: 9789401459518

Dank je wel uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Kort nadat privédetective Keller Brik aan zijn zoektocht naar een verdwenen topambtenaar begint, duikt het lichaam van de man op. Het verminkte lijk bevindt zich opgehangen in een loods, vlak voor een grafittitekening van datzelfde tafereel. Wanneer er daarna op verschillende locaties nieuwe tekeningen verschijnen, start een race tegen de klok die Brik confronteert met de donkerste kanten van de stad. En van zichzelf.

Cover

Donker. De titel behoorlijk prominent en witte letters waardoor, naar mijn idee, de grafitti een beetje naar de achtergrond verdwijnt. En dat vind ik jammer. Nee, geen geweldige cover.

Mijn mening

Heerlijk! Een lekker rauw en stoer boek. Zo af en toe hou ik daar best van. En dit boek is rauw en stoer. De hoofdpersoon is rauw en stoer, net als zijn geweldige assistente Gwen trouwens ( kan zij een eigen serie krijgen alstublieft?! ) en de moorden zijn rauw en stoer.

Ik heb een zwak voor personages als Keller Brik. Worstelend met zijn leven, met zijn verleden en met zijn omgeving. Maar…diep in zijn hart een goeie vent, alleen een tikkeltje eigenwijs.

Assistente Gwen heeft mijn hart gestolen. Een jonge vrouw met een zwaar verleden, gered door Keller. Heel intelligent, punk en zangeres in een band. Hoe stoer wil je ze hebben?

De moorden zijn heerlijk gruwelijk. Met als extra dimensie de afbeeldingen waar de lijken voor hangen. Hoe bedenk je het? 

Toch is het niet alleen maar jubel en juich. Ik vind dat het boek ook hier en daar ontspoort. Dat er teveel redenen bij worden gehaald. De eerste twist vond ik een goede, maar daarna zijn, wat mij betreft, alle wendingen te veel. Het verhaal had deze overdaad niet nodig, was al sterk na de eerste twist. Voor mij deed dat toch een beetje af aan het leesplezier. Jammer.

Ook had ik moeite met de naam Keller Brik. Die bleef slecht hangen en ik las het consequent verkeerd.

Mijn oordeel: OKE ( 3,5 sterren )