Er was eens…van Tamara Haagmans

Genre: Sprookjes ( maar dan anders )

Uitgever: Tinteling Romance

2019

ISBN: 9781393589730

Dank je wel uitgeverij Tinteling Romance voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Deze prinsessen hebben geen prins op het witte paard nodig! Welkom in pretpark ‘Lang en Gelukkig Land’, een plek waar dromen uitkomen. Althans, voor de kleine bezoekers van het pretpark die nog geloven in prachtige prinsessen en prinsen op het witte paard. Voor Nandi, Noa en Noortje is de werkelijkheid wat minder sprookjesachtig. Voor deze drie jonge meiden vormen kotsende kleuters, opdringerige exen en overheersende moeders de dagelijkse realiteit. Wat deze prinsessen echter niet nodig hebben, is een Prins Charming die ze uit hun muiltjes blaast. Nee, in Lang en Gelukkig Land komt de liefde uit een andere hoek. En in de vorm van een prachtig elfje, een sexy redster in nood en een stoere bardame.

Cover

Een vrouw van de achterkant gezien. In een soort prinsessenjurk. De cover is eenvoudig, de titel obligaat en toch zou ik hem oppakken in de winkel, al heb ik een gruwelijke hekel aan sprookjes!

Mijn mening

Zoals gezegd: ik heb een gruwelijke hekel aan sprookjes. Altijd al gehad. Maar over dit boek ben ik enthousiast. En waarom?

De verhalen hebben, wat mij betreft, weinig met sprookjes te maken. Het meest sprookjesachtige is de setting: het pretpark Lang en Gelukkig Land.

De verhalen zelf zou ik eerder romantisch met een flinke dosis humor noemen. Het zijn verhalen waar je vrolijk van wordt, tenminste ik werd dat wel. 

Heerlijke no-nonsense, eerlijke en realistische verhalen. Oke, misschien niet helemaal wat betreft het aantal lesbische relaties. Maar aan de andere kant is het feit dat het verhalen zijn over de liefde tussen 2 vrouwen geen issue, sterker nog het leest zoals het hoort: als 2 mensen die verliefd op elkaar worden. Heerlijk toch?!

Als sprookjes tegenwoordig zo geschreven worden, dan zal ik mijn mening over hen toch moeten gaan herzien, want dit is leuk. Erg leuk! Mijn oordeel: GOED