Winterberg van Kiki van Dijk

Genre: Vakantiethriller

Uitgever: Xander uitgevers

2019

ISBN: 9789401611657

Dank je wel Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Drie vriendinnen laten hun gezin een weekendje achter om samen te gaan skiën in Winterberg. Rose kent de plek op haar duimpje, ze heeft er als jonge astmapatiënt regelmatig gekuurd. Het oude familiehotel is niets veranderd en voelt meteen vertrouwd gezellig. Vooral wanneer de sportjournalisten die een skischanswedstrijd verslaan in de bar aanschuiven. Gedurende de nacht sneeuwt het dorp volledig in en verdwijnt Rose. Journalist Frank stuit op een groot geheim dat de geschiedenis van Rose’ s familie en van Winterberg voorgoed zal veranderen. Kan hij ook op tijd achterhalen wat er met Rose is gebeurd?

Cover

Een fotomodel in een winterjas. Bergen en een klimmer op de achtergrond. Een 13 in een dozijn cover. Doet me niks en ik zou het boek niet oppakken in de winkel.

Mijn mening

De vakantiethrillers van Suzanne Vermeer. Linda van Rijn en ook Kiki van Dijk hebben een bepaalde reputatie. Ze zijn makkelijk te lezen, vaak als tussendoor boek, als je een wat zwaarder boek hebt gelezen. Een beetje niemendalletjes. Leuk ter verstrooing, maar niet meer dan dat. 

Met dit boek heeft Kiki van Dijk zich aan dit (voor)oordeel weten te ontworstelen. Het is nog een steeds een thriller die zich op vakantie afspeelt. En die lekker wegleest, dat zeker ook. Maar het is zeker niet oppervlakkig te noemen. 

Een grote rol speelt een bepaalde periode uit de wereldgeschiedenis. Dat is goed uitgewerkt en geloofwaardig, er moet aardig wat research in gezeten hebben. 

Naast de geschiedenis zijn natuurlijk ook de vaste “vakantiethriller”- elementen aanwezig: moord, liefde, vriendschap en ruzie.

Ik vond het een goed boek en ik hoop dat Kiki deze kwaliteit gaat volhouden. Mijn oordeel: GOED