Verraad van spionnen van Manda Scott

Genre: Thriller

Uitgever: De Boekerij

2019

ISBN: 9789022587904

Dank je wel uitgeverij De Boekerij voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Een oudere vrouw wordt vermoord gevonden in Orléans, Frankrijk. Haar identiteit is onbekend, maar de doodsoorzaak is zeer specifiek: ze is vermoord op precies dezelfde wijze waarop verraders van het Franse verzet in de Tweede Wereldoorlog werden gedood.

Haar zoektocht naar de moordenaar leidt inspecteur Inès Picault naar het Frankrijk van 1940, toen leden van het Franse verzet verwikkeld waren in een wanhopig gevecht tegen de Duitsers. Ze ontdekt een web van verraad en intriges dat terugreikt tot de jeugd van het slachtoffer: een tijd waarin duistere allianties werden gesmeed en beloftes werden verbroken. Het verleden is jaren verborgen gebleven en Picault ontdekt al snel dat sommige mensen tot alles in staat zijn om dat zo te houden.

Cover

Donker, bruintinten. Steegjes. Het heeft wel iets spannends, maar ook nietszeggends. Ik geloof niet dat ik het boek in de winkel, op basis van de cover, zou oppakken.

Mijn mening

Dit was mijn eerste boek van 2020 en wat voor één! Wat heb ik genoten van het lezen.

Ik heb al eerder boeken van Manda Scott gelezen, maar nadat ze even een andere weg was ingeslagen, was ze mij als lezer kwijt. Maar ze heeft me weer te pakken, en hoe!

Ik hou van haar schrijfstijl. Haar woordgebruik, haar zinsopbouw. Voor mij is dat echt genieten. 

Daarnaast is het verhaal spannend, neemt je mee naar het Frans/ Britse verzet in de Tweede Wereldoorlog ( sowieso altijd een interessant onderwerp ) en naar de consequenties die sommige daden van vroeger in het heden hebben.

Op een geniale, onvoorspelbare, manier weet ze alle lijntjes zo samen te laten komen dat je verbaasd achterblijft. Tot op de laatste pagina aan toe.

Ik ben heel, heel enthousiast over dit boek en zou het iedereen willen aanraden! Mijn oordeel: GEWELDIG ( 5 sterren )