Het Italiaanse meisje van Lucinda Riley

Genre: Roman

Uitgever: Xander uitgevers

2019

ISBN: 9789401610810

Dank je wel Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee extreem getalenteerde operazangers voelen een obsessieve liefde voor elkaar, maar het onomkeerbare verleden lijkt hun gezamenlijk geluk in de weg te staan…

Cover

Een galerij in wat mij een conservatorium lijkt. Waarschijnlijk in Italië. Een rozenboog in de hoek. En “gelukkig” ook weer een aanprijzingssticker. Ik baal zo van die dingen. Ik vind het boekvervuiling. Al begrijp ik de marketing erachter wel.

Mijn mening

Een deel van de kracht van de boeken van Lucinda zit hem in het feit dat ze het heden en het verleden mooi met elkaar verweeft en laat samenkomen in de hoofdpersonen. In dit boek is dat niet het geval. 

Het verhaal gaat over de arme Rosanna die een ongekend talent blijkt te zijn. We volgen haar tijdens haar leven. Van haar jeugd tot ver in haar volwassen leven.

Doordat je haar leven volgt leer je haar keuzes begrijpen. En laten we eerlijk zijn: die keuzes zijn niet altijd verstandig. Maar vooral ingegeven door haar hart. En daarmee ben je meteen ook bij de kern van het verhaal: het is een passionele Italiaanse liefdesroman. Meeslepend. In de liefde, maar ook in de carrières. Passie zoals ze alleen in Italië kennen.

Ik vind het jammer dat de link met het verleden er niet is, maar toch is het een boek dat ik graag gelezen heb. Maar de volgende graag weer het heden en het verleden verweven! Mijn oordeel: GOED