Onze planeet van Matt Whyman

Genre: Informatief/ Fotoboek

Uitgever: HarperCollins

2019

ISBN: 9789402704488

Dank je wel HarperCollins voor het recensie-exemplaar

Inhoud

Onze planeet is een uniek vormgegeven reis rond de wereld, en combineert het adembenemende fotomateriaal uit de succesvolle Netflix-documentaire Our Planet met buitengewone illustraties en prachtige verhalen over dieren en planten, van zowel boven als onder water. Het brengt de natuur op een boeiende manier tot leven. Ontdek fascinerende ijslandschappen, verbazingwekkende jungles en eindeloos diepe oceanen, en leer hoe ze met elkaar verbonden zijn om die ene plek te creëren die we allemaal thuis noemen – onze planeet.

Cover

Zwart. Met afbeeldingen uit de natuur. Mooi. Niet heel druk, net voldoende.

Mijn mening

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de documentaire op Netflix niet gezien heb. Ik ben niet zo’n fan van dat soort documentaires. Waarom dan toch het boek lezen? Omdat boeken geen bewegende beelden hebben en dat is, voor mij, in dit geval heel belangrijk.

Het is een rijk en mooi geïllustreerd boek. De fotoś zijn echt genieten en laten je zien hoe mooi onze planeet is. Daarnaast is het boek ook rijk aan informatie. Daardoor is het uitermate geschikt voor jong en oud.

Pas waren mijn ouders op bezoek en die hebben echt zitten genieten van het boek. Terwijl het geen boekenmensen zijn.

Ook wijst het boek ons er op dat we zuinig moeten zijn op de aarde. Dat kan belerend overkomen, maar mij stoorde het niet. Het is juist zo’n belangrijk thema in deze tijd.

Het is een boek dat je kunt gebruiken als naslagwerk, maar ook om gewoon even te genieten van de foto’s. Mijn oordeel: GOED