#Blogtour: AZERTY van Sandra J. Paul

Genre: Thriller

Uitgever: Hamley Books

2019 

ISBN: 9789082986372

Dank je wel Hamley Books voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

De achtjarige Marijn wordt wekenlang ontvoerd en gevangen gehouden door een psychiatrische patiënte terwijl zijn oudere broer Kris op hem moest letten. De traumatische gebeurtenis zorgt voor een onherstelbare breuk tussen de broers die steeds meer uit elkaar groeien.

Jaren later

De dertigjarige boekhouder Marijn leidt al jaren een teruggetrokken leven, tot hij samen met Kris, intussen een bekend auteur, een kasteeltje erft van hun oudoom. De broers nemen samen met Marijns vriendin Louise hun intrek in de woning in een poging hun verzuurde relatie te herstellen. De driehoeksrelatie zorgt voor hevige spanningen tussen hen.

Een oude schrijfmachine wekt de interesse van Kris. Geobsedeerd door het toestel sluit hij zich wekenlang op om fanatiek aan een nieuw manuscript te werken. Marijn kijkt machteloos toe hoe zijn broer zich afzondert en steeds vreemder begint te gedragen. Kris’ obsessie escaleert tot er een dramatische gebeurtenis plaats vindt. 

Cover

Zwart, met prominent een oude typemachine. Uit de typemachine komt een foto van een kasteel. Alleen al door de oude typemachine in combinatie met het zwart vind ik het een mooie cover. Ik zou hem zeker oppakken in de winkel.

Mijn mening

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vind dit geen thriller! Verre van zelfs. Ik zou het eerder een roman met spannende elementen noemen. Afgezien van het begin duurt het best lang voor er iets van spanning komt in het boek. Dan ben je echt al bijna aan het einde. 

Ook had ik in het begin moeite met de schrijfstijl. Er werd, in mijn ogen, nogal gerommeld met de tegenwoordige en de verleden tijd. Dat maakte dat ik moeite had om in het verhaal te komen. Later werd het trouwens wel beter en daardoor ook leesbaarder.

Ondanks mijn opmerkingen vond ik het wel een boeiend boek, dat lekker doorkabbelt. Ik wilde toch steeds maar doorlezen omdat ik wilde hoe het allemaal verder zou gaan. En wat er nou precies zou gaan escaleren. De plot was trouwens voor mij geen verrassing, dat had ik allang door.

Dit boek is een heruitgave van het eerste boek dat Sandra uitbracht. En dat kun je wel merken. Ik vind haar latere boeken echt beter. Maar dat maakt niet dat ik AZERTY een slecht boek vind. Zeker niet. Het is de moeite van het lezen echt wel waard omdat het verhaal je geboeid vastgekluisterd houdt. Mijn oordeel: OKE