So here I am van Anna Russell

Genre: Speeches

Uitgever: BBNC uitgevers

2019

ISBN: 9789045325163

Dank je wel uitgeverij BBNC voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Dit de eerste en enige verzameling speeches van bekende vrouwen die anderen inspireerden en iets in beweging hebben gezet. So Here I Am gaat over vrouwen die zich uitspreken: in de politiek, de wetenschap, over mensenrechten en in de media. Met deze speeches staken vrouwen hun nek uit, in het verleden en ook in het hier en nu. Voorzien van context wordt duidelijk hoe de speeches van belang zijn geweest in de tijd waarin ze werden uitgesproken en wat hun invloed is geweest voor de generaties vrouwen na hen.

Cover

Eenvoudig, alleen de titel in grote chocoladeletters. Hardcover. Ik vind het wel mooi.

Mijn mening

Ik heb het boek als koffietafelboek op de salontafel liggen. Daar is dit boek prima geschikt voor. Regelmatig pak ik het op om een speech te lezen.

Er staan speeches in van bekende, en iets minder bekendere, vrouwen uit de geschiedenis. Van The Virgin Queen tot Michelle Obama. En eigenlijk alles er tussenin. Het zijn stuk voor stuk sterke vrouwen en vrouwen die hun afdruk in de geschiedenis hebben achtergelaten.

Het zijn inspirerende speeches. Waar je veel uit kunt halen, als wilt.

Er staan eenvoudige, maar duidelijke illustraties van de betreffende dames in. Ik vind ze mooi, juist omdat ze ontdaan zijn van alle franjes.

Voorlopig ligt het boek te pronken op mijn tafel en zal ik het nog regelmatig oppakken.

Mijn oordeel: INTERESSANT