#blogtour: Het leven dat ik kende van Esther Boek

Genre: Roman

Uitgever: Hamley Books

2019

ISBN: 9789463886017

Dank je wel Hamley Books voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie.

Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen, tot de grond toe afbrandt. Als de politie hem enkele maanden later arresteert voor deze brand is het drama compleet.

Maar is hij wel schuldig of heeft justitie de verkeerde te pakken?

Cover

Zwart.Aan de linkerkant een vlinder die in brand staat, rechts verkoolde vlinder met rook. Een onheilspellende, maar mooie kwetsbare cover.

Mijn mening

Dit boek is gebaseerd op waargebeurde feiten. Dat maakt een heftig en triest verhaal nog veel heftiger en triester. Ik kon het waargebeurde feit tijdens het lezen ook maar niet uit mijn hoofd zetten, waardoor ik me soms ook lekker in de emoties heb laten meeslepen en een traantje gelaten.

Esther schrijft het verhaal met mededogen zonder dat het expres op de emoties speelt. Je wordt als vanzelf meegetrokken in het bizarre leven van Roelf. Het is verbazingwekkend hoe, eigenlijk zo eenvoudig, een leven volledig kan ontsporen. Zonder dat je het zelf echt in de hand hebt. Het is te makkelijk om te zeggen het overkwam hem, want er zijn zeker ook wel momenten van onoplettendheid geweest.

Ik las het boek met compassie voor Roelf, maar ook met verbazing en soms ook boosheid. 

De ontknoping vind ik verontrustend, ik ga er eigenlijk vanuit dat dat soort systemen in Nederland gewoon en eerlijk werken. Dat blijkt dus niet zo te zijn.

Dit is het tweede boek van Esther dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. En al vond ik haar totale fictie boek ook goed, dit genre ligt haar, wat mij betreft, nog beter. Door het mededogen, maar toch voldoende afstand. Mijn oordeel: HEEL GOED