De Veluwse verdwijning van Bertina Mulder

Genre: Misdaadverhaal

Uitgever: Paris Books

2019

ISBN: 9789492883780

Dank je wel Bertina Mulder en Paris Books voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Als je een rouwadvertentie leest, twijfel je er niet aan dat die persoon overleden is. Zelfs niet als de datum van de krant gelijk is aan diens overlijdensdatum. Maar stel dat je de enige nabestaande bent en niemand je heeft ingelicht? En stel dat er staat dat je overleden tante weduwe was, terwijl haar man een paar weken geleden nog springlevend was? Het overkomt Teus. Samen met zijn vriendin Babs gaat hij op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze verdwijning van zijn oom en tante.

Cover

Een bos- en heidegebied. Ik haal er niet direct de Veluwe uit. En al is de foto mooi, ik vind hem als boekcover niet heel erg aanspreken. Ik zou hem in de winkel zeker niet oppakken.

Mijn mening

Het gegeven is origineel: je fantasie de loop laten als je een opvallende rouwadvertentie ziet. Een advertentie die meer vragen oproept dan beantwoordt. Dat is de basis van dit boek, Bertina zag zo’n advertentie en ging aan de slag.

Het verhaal leest snel en is best spannend. Ik wilde steeds maar doorlezen omdat ik wilde weten hoe het zou aflopen. Dat is een goed teken.

Het verhaal is misschien wat vergezocht voor een dorpje op de Veluwe. Aan de andere kant: de misdaad trekt ook steeds vaker weg uit de grote steden. Maar toch…ik zie dit niet zo heel snel gebeuren.

Teus is iemand die niet snel opgeeft. In zijn zoektocht, maar eigenlijk in alles wat hij doet. Eenmaal begonnen, dan maak je het ook af. 

Wat misschien een jammer detail is, vind ik dan, is dat er tijdens het lezen veel tipjes van de sluier al worden opgelicht, waardoor de echte verrassingen uitblijven. Ik vind het minder spannend dan de Rode Magneet. Maar verder is het een prima boek dat je zeker een paar uurtjes leesplezier oplevert. Mijn oordeel: OKE