Zwarte pieten

Nee, ik ga hier niet mijn voorkeur voor of tegen Zwarte Piet uitspreken. Die doet er nu even niet toe. Al heb ik er uiteraard wel een mening over.

Ik wil het hebben over het gedrag van de zogenaamde volwassenen in deze discussie. Gedrag dat mij vaak tegen de borst stuit. Regelmatig van beide kanten, al moet ik zeggen dat de voor- kant wel vaak te ver gaat.

We herinneren ons de Blokkeer-Friezen: een snelweg bezetten zodat demonstranten niet op de plaats van bestemming konden komen. Goed, of het een goede manier is om je onvrede te uiten tijdens een kinderfeest kun je je ook afvragen. Ik denk van niet. Maar die Friezen gingen nog een stapje verder.

En vorig weekend: met geweld een bijeenkomst van tegenstanders willen verstoren. Met geweld hè, bij een bijeenkomst over een kinderfeest. Ik begrijp daar werkelijk helemaal niks van. Geweld is in welke discussie dan ook kansloos. Ik zie het als een gebrek aan argumenten.

Ik vind het triest dat volwassenen een kinderfeest gekaapt hebben. Ik kan er met mijn pet niet bij. En nogmaals dat is afgezien mijn standpunt in deze discussie. Al kun je het al bijna geen discussie meer noemen omdat er steeds vaker geweld bij komt kijken.

Ik hoop dat dit jaar gewoon alle intochten leuk zullen zijn. Dat de kinderen kunnen genieten van hun kinderheld. En wij van die genietende kindersnoetjes. Ongeacht welke kleur de medewerkers van de oude man hebben.