Het vallen van de nacht van Minette Walters

Genre: Historische roman

Uitgever: Xander uitgevers

2019

ISBN: 9789401610841

Dank je wel Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Het jaar 1349 komt steeds dichterbij en de pest houdt Engeland nog steeds volledig in zijn greep. De afgezonderde bewoners van Develish vragen zich af of ze de enige overlevenden zijn. Om erachter te komen wat er buiten de hofstede gebeurt, stuurt Lady Anne de vrijgevochten slaaf addeus erop uit, op zoek naar voedsel en nieuws.

Thaddeus blijkt een geboren leider en ziet het al snel als zijn doel om, met de hulp van Lady Anne, de toekomst van Develish zeker te stellen en de vrijheid van de bevolking te garanderen. Maar de geschiedenis loopt anders dan verwacht en een levensbedreigende strijd over macht, geld en geloof barst los…

Kan de heldhaftige Lady Anne haar volk beschermen tegen de krachten van buitenaf?

Cover

De romp van een roodharige edelvrouwe ( gezien de kleding die ze draagt ). De vrouw heeft een zwaard in haar hand. Groot de naam van de auteur. Ik zou daardoor al direct het boek oppakken, Minette Walters hoort zeker bij mijn favoriete auteurs.

Mijn mening

Het boek gaat naadloos verder waar deel 1 ( Het laatste uur ) ophield. Het is daarom wel handig om dat boek eerst te lezen, anders mis je toch wel wat essentiële informatie.

Het verhaal is weer net zo spannend als het eerste deel. De pest is voor een groot deel voorbij en Thaddeus gaat met zijn jongens het graafschap door om de stand van zaken op te nemen. Dat wordt hen niet door iedereen in dank afgenomen.

De vrijheidsstrijd van Lady Anne, voor haar slaven, is indrukwekkend. Dwars tegen alle mannen in die het beter denken te weten. Zeker ten opzichte van een vrouw.  Toch blijft ze doorzetten en ik kan daar alleen maar bewondering voor hebben. Je zou bijna wensen dat er echt een Lady Anne bestaan heeft.

Het verhaal gaat over de macht van mannen en de kerk. Over een vrouw die er met haar bevolking tegen vecht. Over verraad.  

Ik vind het echt een heldinnen roman.

Historische romans waren in het verleden niet echt de eerste boeken die ik pakte. Ja, over de beide wereldoorlogen. Maar over bijvoorbeeld de Middeleeuwen…Echt niet!  Maar mede door deze boeken van Minette Walters ga ik het genre steeds meer waarderen.

Mijn  oordeel: GOED