Memento Mori

Genre: Praktisch

Uitgever: Flowers & Birds ( een imprint van BBNC uitgevers )

2018

ISBN: 9789045323817

Dank je wel BBNC voor het recensie-exemplaar

Cover

Heel eenvoudig. Doet bijna denken aan een behangetje. Wel heel ingetogen, wat prima bij het onderwerp past.

Op een omslagding ( hoe heet zoiets? ) de titel en aan de achterkant het doel van het boek.

Mijn mening

De dood. De meeste mensen willen er niet aan denken. Toch is het een van de zekerheden in het leven: dood gaan we allemaal.

En waar vroeger alles rondom de dood nogal standaard was, is er tegenwoordig veel meer ruimte voor een eigen invulling. Ik zou bijna zeggen: niets is te gek.

Memento Mori is een boek dat je nabestaanden zal helpen bij het regelen van jouw laatste wensen. Er is ruimte voor praktische informatie. Maar ook voor hoe jij je eigen uitvaart ziet.

De praktische informatie wordt uitgebreid behandeld. Denk hierbij, naast de voor de hand liggende zaken, ook aan wachtwoorden van bv Facebook, websites, abonnementen, je kan het bijna niet zo gek bedenken of er wordt naar gevraagd. Dat zal voor de nabestaanden veel dingen een stuk gemakkelijker maken.

Een handige tip is om alles in potlood op te schrijven, want je weet maat nooit wat er in de loop der tijd veranderd aan wachtwoorden. En wensen voor je uitvaart.

Ik zou bijna willen zeggen dat iedereen dit boek in huis zou moeten hebben, want je overlijden is voor de nabestaanden al moeilijk genoeg! Mijn oordeel: GOED