#Blogtour: Black-Out van Lara Reims

Genre: Young Adult

Uitgever: Hamley Books

2019

ISBN: 9789463886024

Dank je wel uitgeverij Hamley Books voor het, wederom,  leuke blogtourpakket

Het verhaal

Wat doe je als het leven van een vriend op het spel staat?

Heel even haal je adem. De race die je hebt gelopen lijkt ten einde. Maar dan verdwijnt je beste vriend en raak je betrokken bij de geheimen van een ander. Voor je het weet, ben je weer op zoek.

Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Hij vertrouwt niemand meer. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Met behulp van de nieuwste uitvindingen in het Creodroom komt hij steeds dichter bij de waarheid over zichzelf. Hij slaagt erin een spoor van zijn vriend te vinden. Maar dan staat zijn wereld opnieuw stil.

Cover

Futuristische omgeving. Rotsen. Een capsule om mee te reizen. Je hebt direct een idee om wat voor soort verhaal het zal gaan. Ik vind het wel een mooie cover, zeker ook door de zachte kleuren.

Mijn mening

Lara Reims heeft weer een boek afgeleverd waar je, eenmaal in begonnen, doorheen vliegt. Steeds weer word je nieuwsgierigheid geprikkeld en wil je toch nog een hoofdstuk lezen. En nog een. En nog een…Tot het boek uit is.

Toch knaagt er ook een negatief randje. De genetische manipulatie en het verbeteren van de mens, doet mij ergens denken aan Nazi-praktijken. Denk aan Joseph Mengele en zijn experimenten. Vreselijke dingen. Toch is het ook goed dat zulke dingen in boeken voorkomen, juist om herhaling te voorkomen. Een soort geschiedenisles verpakt in een spannend verhaal.

Sowieso bevat het verhaal ook thema’s waar jongeren mee worstelen: wie ben ik? Verliefdheden. Onzekerheden. Vriendschappen. Rouw. En dit alles verpakt in een toekomstige wereld, vermengd met een flinke dosis virtuele wereld. 

Het Creodoom is de toekomst. Dingen die in de “normale” wereld nog niet mogelijk zijn, kunnen daar wel. Ik weet niet of ik het leuk zou vinden om in een wereld als het Creodoom te leven. Het lijkt er soms aan authenticiteit te ontbreken ( gemanipuleerde of hologram dieren, robots als personeel enz, ). Al zitten er ook mooie kanten aan. Zoals methoden tegen voedselverspilling, het afvalprobleem en genezing van ziektes. 

Het Creodoom hoeft van mij geen waarheid te worden, maar bovengenoemde dingen zouden wel goed zijn.

Het is weer een heerlijk boek om te lezen, dat je ook aan het denken zet. Mijn oordeel: GOED