De geheime bed & breakfast van Federica Brunini

Genre: Roman

Uitgever: Xander uitgevers

2019

ISBN: 9789401611015

Dank je wel Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

De vriendinnen Tamara en Dana runnen een zeer speciale B&B op een beeldschoon eiland in de Middellandse zee. De idyllische plek staat niet in de reisgidsen, heeft geen website, er kunnen maar vijf mensen verblijven en de enige manier om je reservering te bevestigen is door het tonen van een handgeschreven brief. Eva, Jonas, Olivia, Lisa en Lara zijn de vijf gelukkigen die de reis mogen maken. Ieder van hen heeft een eigen verhaal, een eigen wens en natuurlijk een eigen verleden… Kan deze unieke vakantie hun leven voorgoed veranderen? De geheime bed & breakfast is een heerlijke mix van mysterie en ontspanning, inspiratie en romantiek. Na het lezen hoop ook jij dat die ene brief op je deurmat valt…

Cover

Een prachtig plekje in de Middellandse Zee. Helderblauwe zee, rotsen, mooi weer. Je krijgt spontaan zin in vakantie als je deze cover ziet.

Mijn mening

Een geheime bed & breakfast die je niet zomaar kunt boeken, maar waar je een motivatiebrief heen moet sturen. Een interessant gegeven.

Vijf personen krijgen de kans om in de bed & breakfast te verblijven. Een verblijf dat hun leven zal veranderen.

Ik ben zelf ooit op Malta op vakantie geweest en de beschrijvingen van het eiland en de bewoners kwamen mij bekend voor. Toen ik op de achterflap las dat de schrijfster ook deels op Gozo ( een eiland van Malta ) woont, viel alles op zijn plekje.

Het boek is bij vlagen wat zweverig, zeker de dingen die Dana doet en verwacht van de gasten. Zoals bijvoorbeeld kraaltjes aan een touwtje rijgen en daar een mantra aan verbinden. Of regelmatige yogasessies. Of de spreuken die te vinden zijn in elke kamer en die niet toevallig bij de gast passen.

Maar als je daar jezelf overheen kunt zetten is het best een aangenaam boek. De interacties tussen de gasten en hun gastvrouwen zijn interessant. Jammer is wel dat er eigenlijk te veel hoofdpersonen zijn waardoor niemand helemaal uit de verf komt. Er blijven toch nog wel wat vragen over. En dat is jammer.

Als je een ontspannen boek tijdens je vakantie wilt lezen, is dit een prima keuze. Verstand op nul en lezen maar. Niets meer en niets minder. Mijn oordeel: OKE