#blogtour: Kwijt van Sandra J. Paul

Genre: Thriller

Uitgever: Hamley Books

2019

ISBN: 9789082893915

Dank je wel uitgeverij Hamley Books voor wederom een mooi blogtour-pakket

Het verhaal

Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Gelukkig getrouwd met Iris, vader van tienerzoon Vince, eigenaar van een gerenommeerde Londense Patisserie. Beter dan dat kan het leven niet worden.

Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.

Terwijl hij de geheimen van de voorbije twee jaar ontrafelt, begint Jim zich steeds meer af te vragen of hij echt wel de man is die hij altijd meende te zijn. En dan is er nog die ene vraag: Wie is de vrouw die altijd in zijn herinneringen opduikt, een vrouw die niemand anders lijkt te kennen?

Cover

Groen, niet  direct mijn favoriete kleur. Een vrouwfiguur die deels wazig in het groen verdwijnt. In combinatie met de titel maakt de cover zeker nieuwsgierig.

Mijn mening

Jim wordt wakker en is exact 2 jaar van zijn leven kwijt. Hoe kan dit? Wat is er gebeurd? En hoe kan het dat het exact om 2 jaar gaat?

Het verhaal wordt afwisselend in het heden en het verleden vertelt. Daardoor krijg je een compleet beeld van de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Ook wordt het perspectief afgewisseld tussen vader Jim en zoon Vince.

Het is een boek dat, als je er eenmaal in begonnen bent, moeilijk weglegt. Ik heb tot half 3 ‘s nachts doorgelezen tot het uit was. Ik moest weten hoe het allemaal in elkaar stak. Wat de achtergronden waren. En ondanks dat er veel ten grondslag ligt aan de gebeurtenissen, het is niet te veel. Sterker nog, het zijn precies de dingen die het verhaal kloppend maken. Al had ik 1 plotwending toch niet helemaal zien aankomen ( Joris ).

Aan het einde van het boek vroeg ik mij wel sterk af of het geheugenverlies nou echt was, of voorgewend. Ik denk dat elke lezer dat maar voor zichzelf moet bepalen. Ik heb mijn twijfels.

Met dit boek bewijst Sandra maar weer dat ze kan schrijven, en goed ook. Mijn oordeel: GOED