Leven met een leugen van Wendy Brokers

Genre: Feelgood

Uitgever: De Boekerij

2019

ISBN: 9789022587348

Dank je wel uitgeverij De Boekerij voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Cover

Een schommelbank met een boeket rozen en een lichtslinger met hartjes. Dat moet wel een romantisch verhaal zijn. Leuk detail: de afgeronde hoeken. Het toont daardoor wat zachter.

Mijn mening

Vanaf haar eerste boek ben ik fan van Wendy. Haar schrijfstijl is fijn. De verhalen romantisch, maar zonder dat het glazuur van je tanden springt.  En vaak zit er een rauw randje aan. Door de situatie. Door het verleden. Om wat voor reden dan ook. En juist dat rauwe randje maken haar boeken zo goed. Vind ik dan toch.

Ook hier is dat rauwe randje aanwezig. Schuldgevoelens over dingen uit het verleden die nu nog een, te, grote rol spelen en alles in de weg zitten.

Zowel Sofie als Jelle zijn sympathieke personen die ik alle geluk toewenste. Maar die ik soms toch ook door elkaar wilde schudden. Doe niet zo koppig.

Tijdens het lezen worden ze echt een beetje vrienden van je. 

Natuurlijk verloopt het verhaal voorspelbaar en weet je vrij zeker hoe het zal gaan eindigen. Maar wat in het genre de kwaliteit bepaald is de weg die er tussen wordt afgelegd. En Wendy weet je daarmee heel goed te boeien. Waardoor het voorspelbare niet uitmaakt.

Ik vind Wendy, binnen het genre, echt een topper en zal haar boeken altijd blind kopen. Want je kan niet teleurgesteld worden! Mijn oordeel: GOED