Ed Sheeran van Sean Smith

Genre: Biografie

Uitgever: HarperCollins

2019

ISBN: 9789402703252

Dank je wel HarperCollins voor het recensie-exemplaar

Inhoud

Ed Sheeran is een fenomeen en voor velen een bron van inspiratie. Zijn pakkende en hartverwarmende songs raken miljoenen mensen wereldwijd. Maar wie is Ed Sheeran?

Biograaf Sean Smith beschrijft de wonderlijke reis van een verlegen, stotterende jongen die een wereldwijde sensatie werd, zonder ooit zichzelf te verloochenen. Hij vertelt niet alleen over Eds bijzondere ouders die hun zoon de moed gaven om zijn droom na te streven, maar ook over zijn jeugdvrienden, leraren en de geliefden uit zijn beroemde nummers. Hij onthult hoe Ed het soms lastig vond om om te gaan met de wereld die aan zijn voeten lag, maar toch weer geluk en betekenis vond…

Ed Sheeran is het inspirerende verhaal van een uitzonderlijke jongen die toch gewoon is gebleven.

Cover

Toffe zwart-wit foto van Ed Sheeran. Niks mis mee.

Mijn mening

Ik ben niet echt een fan van Ed Sheeran. Ik vind zijn muziek wel oke, en een aantal liedjes zelfs mooi. Toch was ik wel nieuwsgierig naar zijn biografie. Zeker omdat hij nog zo jong is, 28 pas.

Het boek begint met het verslag van een concert dat Ed gaf in Cardiff. Het is zo beschreven dat je het gevoel hebt dat je erbij was. Ik zag de beelden duidelijk voor mij. Al heb ik ook al van een vriendin gehoord dat zij de proloog helemaal niks vond. Tja, smaken verschillen. Mij nodigde het zeker uit om verder te lezen.

Je wordt meegenomen door de, toch best, bijzondere jeugd van Ed. Tot zijn grote successen tot nu toe. En hoe dat allemaal zo is gekomen.

Wat vooral duidelijk wordt is dat Ed Sheeran zo “gewoon” is gebleven. En net zo lief optreedt in een kroegje achteraf, als op een groot festival. Als hij maar kan optreden.

Ergens halverwege zijn een aantal bladzijden met foto’s. De meesten van toen hij al bekend(er) was, maar ook een paar van zijn jeugd.

Achterin vind je een tijdlijn waar je handig kunt lezen wat wanneer gebeurde. Zodat je niet weer het hele boek hoeft door te bladeren.

Ik heb mij prima vermaakt met dit boek, mede ook door de losse en toegankelijke schrijfstijl. Mijn oordeel: OKE