De kinderen die het bos in gingen van Lina Bengtsdotter

Genre: Thriller

Uitgever: HarperCollins

2019

ISBN: 9789402702699

Dank je wel uitgeverij HarperCollins voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

De tegendraadse detective Charlie Lager moet terug naar haar geboortedorp, het ingeslapen dorp Gullspång. De laatste tijd heeft ze vreemde terugkerende dromen over nachtelijke wandelingen met haar moeder. Steeds weer keert een beeld van een landhuis terug, een landhuis dat een grote rol blijkt te spelen in de cold case waar Charlie op is gezet. 

Dertig jaar geleden verdween een jong meisje, Francesca, uit Gullspång. Het lijkt erop dat ze teveel wist over de dood van een klasgenootje. Omdat Francesca zelf nogal een buitenbeentje was in het kleine dorp, geloofde niemand haar aanvankelijk. Totdat ze plotseling zelf verdween.

Samen met journalist Johan Ro duikt Charlie Lager in de als verloren beschouwde zaak. Maar dan komen ze iemand op het spoor voor wie het verleden nog altijd leeft, iemand die de waarheid koste wat kost verborgen wil houden…

Cover

Lichte tinten.Een rotsstrandje met een klein kind die naar het meer kijkt. Op de achtergrond een dennenbos. De cover ademt dezelfde sfeer als het eerste boek in de reeks. Duidelijke herkenbaarheid, ik hou er van!

Mijn mening

Als je het eerste deel niet hebt gelezen zal je veel moeite hebben met dit boek. Ik heb het eerste deel wel gelezen en ik had nog moeite om er weer helemaal in te komen en me te herinneren hoe het allemaal ook al weer zat.

Maar toen ik er eenmaal weer in zat, greep het verhaal mij. Ik kon toen ook nog maar moeilijk stoppen met lezen. Het is weer net zo spannend, en vooral onderhuids, als het eerste deel. 

De hoofdpersonen zijn dezelfde. Het verhaal is anders. Maar veel lijntjes uit het eerste deel komen terug en worden soms zelfs nog meer verduidelijkt. 

Charlie wordt wederom geconfronteerd met spoken uit het verleden. Herinneringen aan haar moeder. Dingen die ze liever vergeet en achter zich laat. Maar in het dorp is dat lastig, vooral ook omdat iedereen haar geschiedenis kent.

Het boek eindigt met een behoorlijk open einde, wat mij een beetje teleurstelde. 

Het is een goed en spannend boek, maar met een aantal haken en ogen. En dat is jammer. Toch zal ik een volgend deel zeker ook weer willen lezen, want zo verslavend kan deze serie wel worden. Mijn oordeel: OKE