De Olijfboom van Lucinda Riley

Genre: Roman

Uitgever: Xander uitgevers

2019

ISBN: 9789401610445

Dank je wel Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus wordt de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en ze besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin. 

Maar zodra ze in het huis aankomt, wordt ze herinnerd aan de geheimen die ze destijds op het eiland heeft achtergelaten. Haar man, William, en haar zoon, Alex, weten niets van haar verleden.

Een toevallige ontmoeting met haar jeugdliefde zorgt voor een botsing tussen Helena’s verleden en het heden, wat grote gevolgen heeft voor haar gezin. De dertienjarige Alex zoekt naar antwoorden en Helena weet dat ze niet langer kan weglopen voor de waarheid.

Cover

Een olijfboom, op de achtergrond een wijngaard. En veel aanbevelingen voor Lucinda Riley. Verwijzing naar de Zeven zussenserie. En best verkochte boek 2018. Dat hoeft van mij niet zo. Zeker de knalroze sticker is mij een doorn in het oog.

Mijn mening

Een ander boek dan ik gewend ben van Lucinda Riley. Dit keer geen verbinding met een ver verleden, maar terugblikken naar het verleden van hoofdpersoon Helena. Een leuke verandering, misschien wel even een verademing zelfs.

De held van het verhaal is voor mij de 13-jarige zoon Alex. Hij is slimmer dan gemiddeld, is zich daar ook van bewust. Maar hij heeft vooral ook veel humor en aparte trekjes: bv een panty over je hoofd trekken om muggen tegen te houden. Hilarisch.

Tijdens het lezen waan je je regelmatig heerlijk op vakantie in Cyprus. Je kan de geuren bijna ruiken, de warmte bijna voelen. Dat is wel een kracht van de schrijfster, beeldend schrijven.

De personages blijven over het algemeen vrij vlak, ook de hoofdpersonen. Het enige wat ze aan ontwikkeling meemaken is leren omgaan met de geheimen en geschiedenis van Helena. Maar het is niet zo dat daar een epische zoektocht voor nodig is.

Het is zeker een fijn boek om te lezen, maar minder dan haar vorige boeken. Mijn oordeel: OKE