Levenslessen van een kat van Jamie Shelman

Genre: Cadeauboekje

Uitgever: MUS ( een imprint van BBNC uitgevers )

2019

ISBN: 9789045324180

Dank je wel BBNC uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Zij mogen er dan zelf negen hebben, maar er is veel dat katten ons kunnen leren over dat ene leven dat wij hebben. Of het nu is om je me-time te prrrrrfectioneren, om te navigeren door romantiek, vriendschappen of je carrière – dit boek bevat 100 essentiële levenslessen om je door alle ups en downs heen te helpen. Dus leg dat zelfhulpboek neer en pak die kat op. Doe een tukje met de levensgoeroe die zich al die tijd al recht onder je neus bevond.

Cover

Ja hoor: weer eentje in mijn favoriete kleur voor een boekcover: wit! Ik hou er nou eenmaal van. Verder is de cover eenvoudig en geeft meteen een indruk van het soort tekeningen dat je kunt verwachten.

Mijn mening

Ik ben een poezenmens. Ik heb er thuis 3 rondlopen. En ik kan mij geen leven zonder mijn purrr-vriendjes voorstellen. Het spreekt dan ook voor zich dat ik dit boekje wilde lezen.

Het staat vol met serieuze en minder serieuze statements. Denk hierbij aan bv Het is nooit persoonlijk, Vertrouw nooit een man die niet van katten houdt, Wees trots op je prestaties, hoe klein ook. Deze uitspraken zijn allemaal geïllustreerd met eenvoudige, maar leuke en duidelijke kattentekeningen. Tekeningen die minimaal een glimlach op je gezicht toveren, en je soms zelfs laat lachen.

Voor het personeel van katten zijn de getekende situaties zeer herkenbaar.

Het is een geinig boekje dat je gerust cadeau kunt doen aan een kattenliefhebber. Het zal zeker in goede aarde vallen. Mijn oordeel: GOED