Laatste Weduwe van Karin Slaughter

Genre: Thriller

Uitgever: HarperCollins

2019

ISBN: 9789402703443

Dank je wel HarperCollins dat ik het boek vooruit mocht lezen!

Het verhaal

Een onschuldig winkeluitje loopt uit op een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd als ze met haar dochtertje het winkelcentrum verlaat. De politie zet een zoekactie in gang, haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.

Een paar weken later geniet special agent Will Trent van een rustige zondag met zijn vriendin Sara Linton als er opeens luide sirenes afgaan. Sara en Will zijn erop getraind om hulp te verlenen in noodgevallen – ze gaan erop af in plaats van de andere kant op te rennen. Maar vandaag wordt dat instinct ze noodlottig. Binnen enkele uren loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will gaat noodgedwongen undercover om haar te redden. De situatie voert hen de bergen in, op weg naar de waarheid over het lot van Michelle, en de confrontatie met een moordzuchtige radicale groepering…

Cover

Wit! Met vieze, met aarde bedekte vrouwenhanden die een bloemetje vasthouden. Een echte Karin Slaughtercover. In de winkel zou je hem zelfs zonder naam herkennen.

Mijn mening

Eindelijk weer een verhaal met Will Trent! In de thrillerwereld toch wel mijn grootste held. Ik ben dus blij. Terwijl het aan de andere kant ook hogere verwachtingen schept. Weet Karin deze waar te maken?

Het is moeilijk om zonder spoilers over dit boek te schrijven. Zegt Karin Slaughter ook zelf op een filmpje op Facebook. Ik ga toch een poging wagen.

Het vorige boek vond ik wat minder, niet helemaal wat ik  van Karin verwachtte. Ik was dan ook heel blij dat ze vorig jaar al verklapte dat jaar weer een Will Trent uit zou komen. Dan heeft het boek bij mij meteen een streepje voor.

Het boek wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Dezelfde situatie vanuit verschillende perspectieven. Dat is knap. Want het gevaar van herhaling ligt dan absoluut op de loer. Maar Karin bezit de kracht om haar personages zo duidelijk vorm te geven, dat de verschillende perspectieven hun eigen visie hebben. Waardoor het verhaal nog veel meer ging leven.

Het is verhaal is beklemmend,verontrustend, onheilspellend. En het ergste is nog wel: het zou zomaar waarheid kunnen worden.

Ik ben niet zo dol op Sara Linton. Ik weet het niet zo met haar. Maar in dit boek zien we een kant van haar waar ik alleen maar bewondering voor kan hebben. Leuk om zo’n andere kant van haar te zien. Ze wordt daardoor nog meer mens. Voor mij in ieder geval.

Eenmaal begonnen in dit boek, is het onmogelijk om het weg te leggen. Je wil alleen maar meer lezen, meer weten, meer, meer, meer…

Met dit boek heeft Karin Slaughter zich wederom overtroffen ( hoe doet ze dat toch?! ). Mijn oordeel: ADEMBENEMEND

2 reacties

Reacties zijn gesloten.