Ik houd je in de gaten van Mary Higgins Clark

Genre: Romantische thriller

Uitgever: Xander uitgevers

2019

ISBN: 9789401610438

Dank je wel Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Als de Dowlings thuiskomen van een weekendje weg vinden ze hun achttienjarige dochter Kerry levenloos in het zwembad. Hoe is het eindexamenfeestje dat ze die avond organiseerde zo uit de hand gelopen? Wie is er verantwoordelijk voor Kerry’s dood?

Kerry’s zus Aline is vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Maar ze heeft niet door dat ze daarmee haar eigen leven op het spel zet…

Cover

Vooral heel erg blauw-groen. Met een nadenkende jongedame op de voorgrond. En wat mij opvalt: vrij veel tekst. Het boek zou mij, op basis  van de cover, niet aanspreken in de winkel. Geen thrillercover en redelijk doorsnee, het zou zelfs de cover van een tijdschrift kunnen zijn.

Mijn mening

Ik heb een zwak voor de boeken van Mary Higgins Clark. Je weet van te voren wat je krijgt en je zult daarin nooit teleurgesteld worden. Ook bij dit boek is dit weer het geval.

Het verhaal is voorspelbaar, de dader was mij al vrij snel duidelijk. En ik ben daar ook niet meer vanaf geweken. Terecht.

Mary Higgins Clark is een ster in het beschrijven van de personages, tot in de details van wat ze dragen aan toe. Net zoals de ruimtes waar ze zich bevinden. Aan de ene kant laat het weinig ruimte voor fantasie, maar aan de andere kant leest het wel makkelijk weg.

Ik vind de boeken van deze schrijfster perfect voor als je net een heel zwaar boek hebt gelezen, lekker je verstand op nul en lezen maar.

Ik vind dit niet een van haar beste, mede omdat de dader al zo snel duidelijk was. Maar toch…prima voor tussendoor. Mijn oordeel: OKE