Sri Lanka

Het is Pasen, een feest van hoop. Een nieuw begin. En juist op deze dag zijn er in Sri Lanka, op het moment van dit schrijven, 8 aanslagen geweest. Op kerken, op hotels en in de buurt van een dierentuin.

Aanslagen, ik begrijp het echt niet. Dood en verderf zaaien om je overtuiging duidelijk te maken. Zoveel ellende en zoveel verdriet. Het vreselijke missen. Het niet begrijpen. Het enige dat je bereikt is angst. Moet je daar dan zo trots op zijn? Moet je daar dan zo blij mee zijn? Nou nou, stoere mannen hoor.

Waar ik elke aanslag al vreselijk vind, weet ik nu al helemaal niet wat ik moet denken en voelen. Want dit keer ook bij een dierentuin. Bewust hè. Bij dieren! Dat is zo extra afschuwelijk. Wat hebben dieren misdaan? Die hebben al helemaal niks met de problemen van “ons” mensen te maken. Die leven hun leven in hun door mensen beperkte wereld. Anders dan wij mensen.

Mensen zouden de “intelligente” diersoort moeten zijn. Ik geloof daar steeds minder van. Dieren doden elkaar ook. Maar dat is om 1 simpele reden: overleven. Hetzij vanwege gevaar, of gewoon om te eten. Maar de mens? De mens heeft zoveel redenen om een ander te doden. Redenen die echt niet te maken hebben met overleven. Maar met hebzucht, jaloezie of wraak. Hoe onbelangrijk kunnen dingen zijn?

Ik begrijp niks van aanslagen, ik begrijp niks van terreur. Ik wil het ook niet begrijpen. Het is niet te begrijpen.

Pasen 2019 is een dag van hoop met een gitzwart randje…

2 reacties

  1. Mooi verwoord. Ik denk dat dit voor ons, gewone sterveling, niet te begrijpen valt. Ik ga er vanuit dat deze terroristen niet meer verstand hebben en iemamd helaas niet met woorden kunnen overtuigen maar ik denk met deze aanslagen zullen steeds minder mensen overtuigd raken van hun overtuiging. Hopelijk komt het ooit nog zo ver dat de verschillende geloven en overtuigingen gewin naar elkaar kunnen leven… Al ben ik bang dat dit een sim blijft.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.