Maan van Lucinda Riley

Genre: Roman

Uitgever: Xander uitgevers

2019

ISBN: 9789401610247

Dank aan Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.

Daar leert Tiggy de oude gitano Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en haar naar het Spaanse Granada stuurt om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen.

Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze de kans haar eigen bijzondere gave verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird…

Cover

Weer duidelijk een cover van een Lucinda Rileyboek. De historie spat er vanaf en is in die zin dus zeker herkenbaar.

Mijn mening

Ik ben fan van deze schrijfster en van de Zeven-zussen-serie. Maar wat mij betreft is dit wel het minste deel uit de serie.

Het personage Tiggy spreekt mij niet zo aan, net als het leven van de gitano’s en het bovennatuurlijke.

Uiteraard zijn de geschiedenis en het heden weer mooi met elkaar verweven. Maar het kostte mij moeite om sympathie te voelen voor Lucia uit het verleden, maar ook voor Tiggy in het heden. Waar Lucia te goed weet wat ze wil en daarvoor bij wijze over lijken gaat, is Tiggy een twijfelkont eerste klas. Eentje die soms echt een schop onder haar kont wil geven, wat peper in diezelfde kont.

Het is jammer dat je weet dat het einde van de serie nadert, aan de andere kant: soms is genoeg ook gewoon genoeg. Tijd voor iets anders. Maar… eerst nog het deel over Electra en misschien…een zevende deel?

Toch is het weer heerlijk om in het boek weg te duiken, dat is echt een talent van de schrijfster.

Mijn oordeel: GOED