#blogtour: Natan Z. van Arjan Alberts

Genre: Thriller

Uitgever: Xander uitgevers

2019

Dank aan Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Acht jonge moeders zijn door een seriemoordenaar om het leven gebracht. Ieder van hen leed aan een ongeneeslijke ziekte. De dader, Natan Z., zit veilig in een tbs-kliniek, maar dreigt door een fout van justitie vroegtijdig vrij te komen. Tijdens het proces doet zijn advocaat Reinier een gruwelijke ontdekking. Tegelijkertijd speelt de jonge therapeute Suus een levensgevaarlijk spel op de afdeling waar Natan vastzit en werkt Hannah, echtgenote van Reinier en een bekende Nederlandse schrijfster in de Franse Alpen aan haar nieuwe roman… over Natan. Terwijl ze probeert te overleven in het afgelegen Franse landhuis ontrafelt ze mysteries en ontdekt ze wie het op haar heeft voorzien. Arjan Alberts brengt de lezer in het hart van een tbs-kliniek, een zenuwslopende strafrechtzaak en een meesterlijk spel rondom een seriemoordenaar wiens zieke karakter ondoorgrondelijk lijkt…

Cover

Een verlaten straat, in de schemer.Een vrouwfiguur die wegrent. Een typische thrillercover. Niet heel bijzonder, maar doorsnee.

Mijn mening

Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven vertelt. Je kan het verhaal, wat mij betreft ook in 2 delen uitsplitsen: Suus die wraak zoekt voor de moord op haar moeder en tweelingbroertje en Hannah en Reinier, de advocaat van Natan Z. en zijn vrouw die thrillerschrijfster is. En daartussen heb je Natan Z. die als poppenspeler aan alle touwtjes trekt.

Ik had al snel in het boek de neiging om Natan Z. te gaan googlen om zo meer over hem te weten te komen. Alsof het geen fictief personage is. Dat vind ik wel een compliment naar de auteur.

Natan Z. is een moeilijk personage. In het begin vind je het een nare, vreselijke enge man. Maar gedurende het boek verandert dat langzaam. En aan het einde voelde ik toch een vorm van sympathie voor hem…

Het verhaal in de TBS-kliniek en van de advocaat die worstelt met zijn geweten leest lekker, er zit vaart in en ik wilde maar verder blijven lezen. Tot…de ontknoping in Frankrijk. Daar ontspoort het volledig, naar mijn mening. Ik was het overzicht kwijt, wie zat er nou eigenlijk achter wie aan? Wie was het slachtoffer? Het was allemaal te gehaast en daardoor niet goed te volgen. En dat is jammer. Heel jammer, want tot daar was het een lekkere thriller.

Wat aan het einde nog wel positief is, is de plottwist. Die zag ik echt niet aankomen.

Voor een debuut is het best aardig, maar jammer van het slot…

Mijn oordeel: OKE

2 reacties

Reacties zijn gesloten.