Ik ben je niet vergeten van Christina Lauren

Genre: Roman

Uitgever: Xander uitgevers

2018

ISBN: 9789401609883

Dank aan Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Macy Sorensen heeft haar leven goed op orde. Ze staat op het punt te trouwen als ze onverwacht haar eerste en enige echte liefde na jaren weer tegen het lijf loopt. Ooit kon ze met haar vroegere buurjongen Elliot Petropoulos haar diepste geheimen delen. Hij was alles voor haar. Tot die ene noodlottige avond…

Na die avond hebben ze elkaar nooit meer gezien of gesproken. Elliot heeft nooit geweten waarom Macy hem niet meer wilde zien. En hij heeft nooit de kans gekregen zijn kant van het verhaal te vertellen.

Macy heeft zich al die jaren nooit meer echt zichzelf gevoeld, zoals ze dat bij Elliot kon. Ze verloor in één klap haar geliefde en haar beste vriend. Kunnen Elliot en Macy die gemiste tijd én kansen nog inhalen?

Cover

Gele letters en groen-gele blaadjes langs de rand. Ik vind hem eerlijk gezegd afschuwelijk. En op basis van de cover zou ik hem in de winkel nooit opgepakt hebben.

Mijn mening

Wat een hartverscheurend verhaal! Ik heb het niet droog gehouden tijdens het lezen.

Het verhaal wordt afwisselend in het heden en het verleden verteld.

In de jonge Macy herken ik mezelf wel in zekere zin. Ik zat ( en zit ) ook altijd met mijn neus in de boeken. En wat is het mooi om te lezen hoe zij en Elliot elkaar in de liefde voor boeken en woorden vinden.

Maar langzaam komt de verliefdheid en opeens loopt het mis en verbreekt Macy alle contact. Heel lang blijft onduidelijk wat hier de reden van is geweest. Natuurlijk denk je daar tijdens het lezen wel over na, over wat het geweest zou kunnen zijn. Vooral omdat ik het wilde begrijpen, begrijpen waarom zoiets moois en bijzonders zo moest aflopen.

De werkelijke reden zag ik niet aankomen en greep mij bij de lurven! Alleen al daarom is het een geweldig boek.

Daarnaast is het ook mooi om te lezen over de ontluikende liefde tussen 2 tieners. En de zoektocht naar elkaar als ze elkaar na zoveel jaar weer ontmoeten.

Eenmaal begonnen in het boek, leg je het niet zomaar weer weg. Een heel fijn en mooi verhaal.

Mijn oordeel: GOED