Persona van Soraya Vink

Genre: Thriller

Uitgever: HarperCollins

2018

ISBN: 9789402730906

Dank aan uitgeverij HarperCollins voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Na een mislukte actie is rechercheur Elvira Selas gedwongen haar carrière als undercoveragente te beëindigen. Na een jaar van de radar in de Spaanse zon keert ze terug naar de Nederlandse politie, waar ze als laatste kans aan de slag kan op de afdeling Zware Criminaliteit.

Haar eerste zaak is een raadselachtige dubbelmoord. Het eerste slachtoffer wordt aangetroffen zonder tong, het tweede mist een pink. Op beide plaatsen delict wordt een rouwkaart met een Latijnse tekst gevonden. Is Nederland in de greep van een seriemoordenaar?

Wat het politiekorps niet weet, is dat Elvira’s undercovertijd bij een berucht drugskartel nog niet voorbij is. Ze vermoedt namelijk dat haar verdwenen broer nog steeds banden met deze bende onderhoudt en is vastberaden hem te vinden. Daarom moet ze terug. Terug naar een verleden waar ze het liefst ver vandaan was gebleven.

Waar ligt haar loyaliteit? Bij haar familie of bij de wet? En in hoeverre kan je de wet naar je eigen hand zetten?

Cover

Gebroken glas van een raam oid. En meerdere keren hetzelfde beeld van het onderlichaam van een vrouw die lijkt weg te rennen. Hoofdkleur is een vreemd soort kleur. Op basis van de cover zou ik het boek links laten liggen, het spreekt mij niet aan.

Mijn mening

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vind het verhaal rommelig. Er wordt vaak heen en weer gesprongen in de tijd en ik was een aantal keer de draad kwijt.

Daarnaast is het allemaal misschien een beetje teveel van het goede. Je hebt eigenlijk 3 verschillende verhaallijnen: de undercoverperiode, het huidige moordondersoek door het nieuwe team waar Elvira leiding aan geeft en het tweede illegale onderzoek dat Elvira heeft lopen naast haar werk. Een onderzoek dat haar over de grenzen van de wet brengt.

Normaal vind ik personages die buiten de lijntjes kleuren juist interessant. Bij Elvira heb ik dat totaal niet. Sterker nog, ik ergerde me mateloos aan haar eigenzinnige gedrag. Het zal gebeuren zoals zij het wil, al kost haar of iemand anders de kop. Waarschijnlijk komt dit gevoel ook doordat het allemaal zo rommelig is.

Het verhaal op zich heeft best potentie, zeker de invalshoek van de huidige moordzaak is meer dan interessant. Jammer dat de undercoverperiode voor mijn gevoel meer aandacht krijgt. Eigenlijk zijn het twee volledige verhalen/ boeken ineen. Waardoor het allemaal wat onaf en onduidelijk voelt. Twee boeken was naar mijn mening beter geweest om beide verhalen goed te vertellen…

Leuk voor een debuut, maar ik ben niet overtuigd.

Mijn oordeel: een twijfelend OKE

Advertenties