IJsengel van Nathalie Pagie

Genre: Literaire thriller

Uitgever: De Boekerij

2018

ISBN: 9789022584996

Dank aan uitgeverij De Boekerij voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

De brute ontvoering van mediamagnaat Berndt Müller zet heel Zweden op zijn kop. Zijn vrouw en dochters zijn wanhopig en gaan, tegen het advies van de politie in, met de ontvoerders in gesprek. Maar wanneer ze het geëiste losgeld betalen, verandert er niets; Berndt blijft spoorloos.

Als blijkt dat de ontvoerders allen hun eigen redenen hebben voor het misdrijf, slaat de vlam in de pan. Intussen ontdekt een klein meisje dat Berndt wordt vastgehouden op een onbewoond eiland voor de kust van Göteborg. Even lijkt zijn redding nabij, maar dan blijkt dat het meisje net zo gevangen zit als hij…

Cover

IMG_20181022_123604

De cover straalt een ongelofelijke kou uit. Je ziet een meisje op een sneeuwvlakte, een bossige omgeving op de achtergrond. Zonder het boek gelezen te hebben kun je je al een voorstelling maken van de kou die je in het boek tegen zult komen.

Mijn mening

Meteen aan het begin is al duidelijk wat er gaat gebeuren en waarom. Je zou dan een minder spannend boek kunnen verwachten, maar niets is minder waar. Door de, goed beschreven, onderlinge relaties en problemen blijf je lezen. Wat ook helpt zijn de korte hoofdstukken, daardoor vlieg je door het boek heen.

Verschillende personages ( Rasmus, Berndt en Svenja ) zijn behoorlijk goed uitgewerkt. Hun motieven en gedragingen zijn logisch, binnen hun karakter. Ook van de verschillende bijpersonages kreeg ik een duidelijk beeld van wie ze zouden kunnen zijn. Dat is duidelijk een kracht van de schrijfster.

Ook weet ze heel duidelijk de kou over te brengen. Ik kreeg bijna de neiging de kachel hoger te zetten of een trui te pakken :).

Het verhaal is spannend, zeker ook door de gebeurtenissen op het eiland. Één puntje van kritiek: aan het einde van het boek komt er een konijn uit de hoge hoed, die van mij lekker in die hoed had mogen blijven zitten. Ik vond het zelfs jammer dat het konijn tevoorschijn kwam, want het deed, voor mij, afbreuk aan de kracht van de rest van het verhaal. Te voorspelbaar.

Al met al vind ik dat Nathalie Pagie een geweldig boek heeft geschreven, daarom:

Goed

Advertenties