222 Dingen om over te schrijven voor kids

Genre: Hobby

Uitgever: Flamingo kinderboeken ( is een imprint van BBNC uitgevers )

2018

ISBN: 9789045323404

Dank aan BBNC uitgevers voor het recensie-exemplaar

 

De inhoud

Creatief schrijven is onwijs leuk! Waarschijnlijk barst je van de ideeën om meteen aan de slag te gaan, maar soms is het fijn om een kapstokje te hebben waar je al die zinnen aan op kunt hangen.We geven je te gekke schrijfopdrachten en foto’s die als inspiratie dienen.

Kies je schrijfopdracht, brainstorm even over alle mogelijkheden en begin dan gewoon met schrijven. Fouten maken is niet mogelijk!

 

Cover

IMG_20181009_111523

Wit, en dat is bij mij altijd goed. En verder wat rondgestrooide driehoekjes. Niet overdadig, genoeg om net leuk te zijn. Eenvoudige, maar duidelijke cover.

 

Mijn mening

Ik kan nergens vinden voor welke leeftijd het boek zou zijn. Dat is jammer. Ik zou dat graag duidelijker gehad hebben.

Het is een handzaam boek met duidelijke opdrachten. Originele ideeën ook. Bijvoorbeeld de opdracht: schrijf een verhaal in de vorm van een spinnenweb. Leuk, maar ook behoorlijk lastig. Voor mij als volwassene, maar hoe is het dan voor een kind? Of heeft die er dan juist weer minder moeite mee?

De opdrachten laten je wel verschillende kanten van het schrijven zien. Er worden verschillende hoekjes van je fantasie aangesproken. Zo kun je ook ontdekken welke vorm van vertellen en welk soort verhaal het beste bij jou past.

Heb je een kind dat graag verhalen schrijft dan is dit een goed boek om er een beetje structuur in te leren aanbrengen. Een waardevol cadeautje.

Ik zal het boek nog regelmatig oppakken om in te schrijven, want ik heb het nog lang niet volgeschreven.

Goed

Advertenties