Sprong in het diepe van Tamara Haagmans

Genre: Feelgood

Uitgever: Ellessy

2018

ISBN: 9789086603787

Dank je wel uitgeverij Ellessy voor het recensie-exemplaar

 

Het verhaal

Tessa heeft geen leuk jaar achter de rug. Ze verliest haar baan én haar vriend op hetzelfde moment. Als haar moeder haar een vakantie geeft omdat ze zelf niet kan gaan, neemt Tessa die na enig twijfelen aan. Alleen… Ze zit op een golfresort in Duitsland, en het is november. Alle winkels en restaurants zijn gesloten en er is echt helemaal niemand, behalve de Nederlandse badmeester Thomas die haar onder zijn hoede neemt. 

Telkens als ze in zijn buurt is, gebeuren er hele vreemde dingen. Aan het eind van haar vakantie haalt Thomas haar over om er nog een paar dagen met hem aan vast te plakken. Hij moet dan wel werken maar er blijft genoeg tijd over om leuke dingen te doen. Omdat er thuis toch niemand op haar wacht zegt ze ja. Het ene reisje loopt naadloos over in het andere en ondanks alle vreemde gebeurtenissen groeien Tessa en Thomas steeds dichter naar elkaar toe. Tot Thomas ineens helemaal van de aardbodem verdwijnt, om op een héél onverwacht moment weer op te duiken met een schokkende onthulling.

 

Cover

IMG_20181002_115451

Op en top romantisch. En net niet kussend stelletje met de Eiffeltoren op de achtergrond. Romantischer kan het niet. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed of ik hem op basis van de cover zou oppakken in de winkel…

 

Mijn mening

Wat een herkenbaar verhaal zeg! Niet dat ik precies de dingen heb beleefd die Tessa en Thomas mee maken, maar ik kan me er zeker iets bij voorstellen. Ik heb ook altijd wel iets bijzonders op vakantie, zoals 2 overnachtingen in Antwerpen boeken en dan de enige hele volle dag blijkt een feestdag te zijn en alles dus dicht is. Dat soort dingen.

De Porta Negra vond ik trouwens wel mooi en interessant, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Het is een lekker weg-lees-boek dat je pakt als je niet te veel wil nadenken, maar wel vermaakt wil worden. Want dat werd ik zeker.

Tessa ontwikkelt zich positief in het boek. Waar ik haar aan het begin een suffe muts vind, met de ruggengraat van een weekdier, is ze aan het eind een vrouw met ballen. Met dank aan Thomas!

Thomas ontwikkelt zich minder in het boek, maar dat komt meer door de situatie.

De twist zag ik eerlijk gezegd niet aankomen. En al is hij best origineel, ik was eigenlijk teleurgesteld. Ik vond het helemaal niet leuk en was zelfs boos op Thomas, al waren zijn beweegredenen zeer goed te verdedigen.

Een leuk en niet te ingewikkeld boek waar je zeker leesplezier aan zult beleven. Zeker als je het even niet te moeilijk wil hebben.

3,5 sterren

2 reacties

    • Hahaha, in bhet begin vond ik haar vooral een muts. Aan het einde was ze wel wat sterker. Maar haar keuzes begreep ik ook niet helemaal. Maar leuk boek verder 🙂

      Like

Reacties zijn gesloten.