Het verdwenen kind van Mary Higgins Clark

Genre: Romantische thriller

Uitgever: Xander uitgevers

2018

ISBN: 9789401609272

Dank aan Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

Dit boek is eerder verschenen onder de titel: “Heeft een meisje weggehaald” ( 1992 )

Het verhaal

De vierjarige Laurie Kenyon wordt op klaarlichte dag uit de tuin ontvoerd. Haar ouders zijn wanhopig: waar is Laurie gebleven?

Twee jaar lang is ze spoorloos, totdat ze schijnbaar ongedeerd terugkeert.

Jaren later begint ze zich langzamerhand de gruwelijke details van haar ontvoering te herinneren. Als haar ontvoerder erachter komt dat er bij Laurie steeds meer terugkomt, zal hij geen middel schuwen om Laurie haar mond te laten houden…

 

Cover

IMG_20180920_114307

Een meisje met knuffel in de hand. Ze ziet er wat verloren uit. Beetje een doorsnee cover. Zal er niet echt uitspringen in de boekhandel.

Mijn mening

De boeken van Mary Higgins Clark zijn altijd een mengeling van thriller en romantiek. In die zin weet je altijd wat je kunt verwachten. En ook dit boek voldoet daar weer geheel aan. Geen verrassingen dus.

Een ander duidelijk herkenbaar punt bij haar boeken is het feit dat het zich altijd afspeelt binnen de upperclass. En de beschrijving van woningen en kleding zijn tot in detail. Je kunt bij wijze van spreke het fluweel van de gordijnen voelen.

Dit verhaal vind ik wat opvallender dan de vorige boeken die ik van haar heb gelezen. Ze moet zich ook goed verdiept hebben in de psychische stoornis waar sprake van is. Ik kan dit niet duidelijker verklaren omdat ik dan een belangrijk deel van het verhaal weggeef. Ze beschrijft het, naar mijn idee, zeer geloofwaardig en indrukwekkend.

De gebeurtenissen zijn soms beklemmend, terwijl het aan de andere kant ook bij vlagen voorspelbaar is. Want over het hoe of wat hoef je niet lang na te denken. Nee, de kracht van dit boek zit hem vooral in de personages en hun beschrijvingen.

Misschien wel het beste boek dat ik van haar heb gelezen.

4 sterren