Rainbow-girl

Dit blogje zit er al even aan te aan te komen:

Ik ben uit de kast!

Sinds eind november al hoor. En ik moet zeggen dat ik geweldige en lieve vrienden en familie heb. Want eigenlijk iedereen heeft positief gereageerd. Hoe bijzonder is dat?

686100_M

Want hoe vaak horen we wel niet de verhalen van mensen die verstoten worden? Of in elkaar geslagen omdat ze, openlijk, van iemand van hetzelfde geslacht houden. Ja, ik heb bijzondere mensen om mij heen!

Maar hoe komt het dat ik, bijna, 45 heb moeten worden voor ik uit de kast kwam? Voor mensen in mijn omgeving kwam het namelijk niet eens als een verrassing. Of zoals mijn mams heel nuchter zei: “Goh kom je daar nu pas achter?” Eh…ja dus. Maar beter laat dan nooit, toch?!

En nu ligt er dus een hele nieuwe wereld voor mij open om te ontdekken. En waar ik normaal iemand ben die overal rustig op af stapt en niet verlegen is, durf ik nu niet zo heel goed. Ik vind het keispannend. En ik weet niet zo heel goed hoe de dingen aan te pakken. Nieuw terrein hè…

828945_M

Maar gisteren heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld als vrijwilliger bij het COC. Ik heb aangegeven dat voorlichting mij wel trekt. Ik denk dat dat ook echt bij mij past. Meer dan bijvoorbeeld een bardienstje draaien. Er wordt binnenkort contact met mij opgenomen en uiteraard is dat ook weer spannend.

Maar ik zie het wel zitten. Ik denk dat het een goede stap in de goede richting is. Ik ben in ieder geval trots op mezelf dat ik deze stap al gezet heb. En misschien worden de stapjes nu makkelijker. Ik zal zien. Maar ik heb er ook vertrouwen in. Want dit is wie ik ben. En eindelijk durf ik dat ( mezelf ) ook te zijn!

Advertenties

4 comments

Reacties zijn gesloten.