Bont voor dieren

Gisteren had een vriendin gereageerd op een bodywarmer en jas in de lokale weggeefhoek. Nou weet ik dat dat toevallige merk echt bont gebruikt, van dieren dus. Ik heb haar daar op gewezen, want ik weet dat zij ook voor dierenwelzijn is. Dat werd mij door de weggeefster niet in dank afgenomen. Ze liet zelfs de etiketten in de kledingstukken zien om te bewijzen dat het allemaal wel meevalt. Nou niet dus! Echt bont hoort maar om 1 levend wezen en dat is het desbetreffende dier.

2174679_M

Mijn moeder en oma hadden, toen ik klein was ook bontjassen. Ik vond het heerlijk om daar tegenaan te kruipen, want het was zo lekker zacht. Maar nog voor ik van de lagere school af was dacht ik er heel anders over. Ik werd lid van de Bont voor dieren. En weigerde met mijn moeder en oma over straat te gaan als ze die jassen zouden dragen. Ik werd echt een activiste daarin, zo jong als ik was. En volgens mij hebben ze inderdaad nooit meer die jassen gedragen. Ik weet dat ze nog wel bij mijn moeder in de kast hangen. Erg genoeg…

934581_M

Ik hoor nu al mensen zeggen en denken: “Maar je eet toch wel vlees en draagt ook leer.” Dat klopt. Maar vlees eet ik maximaal 2 a 3 keer per week. En dan ook nog zo diervriendelijk mogelijk. En eerlijk gezegd vind ik voedsel toch van een andere categorie dan bont dragen omdat het mooi is. Bepaalde voedingsstoffen heb je toch nodig. Ik heb geprobeerd helemaal vegetarisch te eten, maar mijn lichaam trok dat niet. Dus ik ben flexitariër en eet bewust vlees.

Uiteraard moet iedereen zelf weten wat hij draagt. Helemaal prima. Maar draag geen bont bij mij in de buurt, want ik verafschuw het en ik zal het dan ook niet kunnen laten om de discussie aan te gaan.

Dieren eten: ja omdat het lichaam het nodig heeft.

Dieren dragen: no way!