Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh

Genre: Roman

Uitgever: De Boekerij

2018

ISBN: 9789022582398

Ik kreeg dit boek van de uitgeverij in verband met het Best of Romance event

 

Het verhaal

Zeven perfecte dagen. En toen verdween hij. Een liefdesverhaal met een geheim in het hart.

Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zes dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk.

Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.

En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

 

Cover

IMG_20180706_114235

Wit! Zoals bekend hou ik enorm van witte covers. Deze cover zou mijn aandacht in de boekwinkel dus meteen trekken. Naast het wit staat er een veelkleurige boom op. Ik word wel vrolijk van deze cover. En verwacht ook een vrolijk verhaal.

 

Mijn mening

Ik kreeg dit boek omdat ik mij had aangemeld voor het Best of Romance event. Helaas kon ik er toch niet bij zijn. Maar ik heb uiteraard wel het boek gelezen. En dit is wat ik ervan vond.

In het begin moest ik wel wennen aan het taalgebruik. Het was te wollig naar mijn zin. Bijvoorbeeld: “Het gras was vochtig geworden. Vochtig, donker en vol bedrijvigheid.“ Sorry, maar gras vol bedrijvigheid? Ik zie dan allemaal enge insecten en andersoortige beesten voor me. Het roept in ieder geval geen romantisch beeld bij mij op. Sterker nog, ik kreeg er letterlijk en figuurlijk jeuk van.

Het duurde ook tot halverwege tot ik echt goed in het verhaal zat. Tot die tijd was het toch een beetje worstelen, het verhaal kreeg mij niet in zijn greep. Maar eenmaal halverwege kon ik juist niet meer stoppen met lezen en moest ik weten hoe het zou aflopen. Het heeft uiteindelijk mijn halve nachtrust gekost.

Naast het romantische verhaal heeft het bijna iets thrillerachtigs. Want wat is er gebeurd met Eddie? Waar is hij gebleven? Waarom laat hij niks van zich horen? Op een bepaald moment dacht ik wel te weten hoe de vork in de steel zat, maar het bleek net even iets anders te zitten. Tja, dat krijg je met vooroordelen…

Sarah begrijp ik wel, al stelt ze zich wel heel afhankelijk op. Maar dat iemand zomaar zonder reden niks meer laat horen…ik zou denk ik ook gaan malen en in die zin zijn haar acties heel begrijpelijk.

Het is uiteindelijk een heel romantisch verhaal, maar wel eentje met een zwart randje. En dat maakt hem in mijn ogen net even wat anders dan de meeste romantische verhalen. En in positieve zin!

4 sterren