Laatste leugen van Mary Kubica

Genre: Literaire Thriller

Uitgever: HarperCollins

2018

ISBN: 9789402701012

Dank aan uitgeverij HarperCollins voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Clara’s wereld stort in wanneer haar echtgenoot Nick en hun vierjarige dochtertje Maisie betrokken raken bij een botsing. Maisie overleeft het gelukkig, maar Nick overlijdt. Wanneer Maisie nachtmerries krijgt over een enge man en een zwarte auto begint Clara te vermoeden dat iemand het op Nick voorzien had. Volgens de politie is ze getraumatiseerd door het verlies van haar man, maar de wanhopige Clara kan haar gevoelens niet negeren en gaat zelf op onderzoek uit. Ze laat zich door niemand tegenhouden om achter de waarheid te komen, maar soms kun je maar beter niet alles willen weten…

Cover

IMG_20180607_123602

Een vrouw die in een schuur of stal richting buiten loopt, waar de volle zon schijnt. In combinatie met de titel wordt mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Wat is het verhaal, wat zit er allemaal achter? Goede cover.

Mijn mening

Het verhaal wordt door 2 personen vertelt: Nick vertelt de gebeurtenissen voor het ongeluk, Clara de gebeurtenissen na het ongeluk.

Doordat boven elk hoofdstuk staat wie er op dat moment spreekt, is het niet verwarrend, maar juist heel overzichtelijk. Doordat je op deze manier ook steeds meer informatie kreeg over wat er vooraf gegaan is aan het ongeluk, krijg je het hele verhaal mee. Met de mooie momenten, maar ook de minder mooie, de leugens.

Tijdens het onderzoek van Clara ga je mee in haar gedachtegang en dat is vaak zo logisch, dat je dat ook voor waar aanneemt.

Naast het verlies van een partner door een ongeluk, gaat het ook over het omgaan met dementie. De moeder van Clara is Alzheimerpatiënt, en dus in zekere zin verlies je die persoon dus ook.

Eén ding wat ik niet helemaal begreep is het gebruik van omgekeerde letters in de hoofdstuktitels. Ik vond het irritant en onnodig.

Verder is het een spannend boek, maar niet nagelbijtend spannend. Het is meer spannend op een psychologische manier.

Toch ben ik niet helemaal overtuigd en vind ik Clara bij vlagen een hysterica. Daar moet je van houden, en bij mij is dat een irritatiefactor.

3,5 sterren

Advertenties