De Meesterwerken volgens…Tamara Haagmans

Het is weer eens tijd voor een verse Meesterwerken. Deze keer wil Tamara Haagmans haar Meesterwerken met ons delen. Leuk! En in juni verschijnt haar boek: Ctrl Alt Delete.

IMG_20180407_174038

 

Mijn absolute lievelingsboek is ‘De beproeving/The stand’ van Stephen King. Ik lees het elk jaar minstens twee keer, en ik ben het nog steeds niet beu. Wat mij betreft een van de beste boeken die ooit geschreven is. Alles zit erin, en toen ik hoorde dat er een versie was waar alle ‘deleted scenes’ terug waren gezet, ben ik die gaan kopen. Die bleek nóg beter. Ik lees ontzettend veel en eigenlijk wil ik nog wel honderd boeken noemen. Ik wil helemaal niet kiezen!

Mijn favoriete muziek is lastig, want ik heb een ontzettend brede muzieksmaak. Ik hou van klassieke muziek, maar kan net zo goed naar Pink of Dotan luisteren, terwijl er ook regelmatig liedjes uit de seventies door het huis schallen en ik happy hardcore draai tijdens het poetsen. En ik hou ontzettend (Echt, op het belachelijke af) van musicals. Ik ben twee keer naar Londen geweest en heb daar op West End ‘The phantom of the opera’ gezien en in Nederland bijna ook alle grote musicals meerdere keren bezocht. Ik hou van de melodieën en zachtheid in die muziek. Eigenlijk klopt er niets van deze combinatie maar dat is juist zo leuk.

Mijn favoriete film is ‘The green mile
Alweer iets van Stephen King maar deze film heeft het gewoon allemaal. Na twintig keer kijken moet ik nog steeds huilen als ik hem zie. En als ik er dan nog eentje mag noemen: Omega, van Limax film productions. Een limburgse thriller met onder andere Nelly frijda erin, die in drie jaar tijd is opgenomen in en rondom Heerlen. Maar dat zeg ik omdat ik er zelf aan meegewerkt heb, en mijn man de regisseur ervan was, dus ik ben misschien een béétje bevooroordeeld. (En ik zeg heus niet dat je de trailer kunt zien op youtube)

Mijn favoriete ‘kunst’ hoef ik ook geen seconde over na te denken.
Ik hou van Herman brood. In mijn woonkamer hangt een zeefdruk, in mijn keuken staat een broodtrommel die eigenlijk veel te duur was maar die ik zou en moest hebben, Ik heb Herman brood voorraadbussen, glazen en mokken…
Ik hou van zijn kleurgebruik en van hoe spuuglelijk sommige van zijn schilderijen zijn. Ik kan er uren naar kijken. Mijn schilderij hangt al bijna 15 jaar in mijn woonkamer, elke verhuizing weer opnieuw, en ik ben het nog niet beu!