Get Inspired by Books

IMG_20180407_131843

Afgelopen zaterdag vertrok ik naar Rotterdam voor een middag Get Inspired by Books in de Bibliotheek. Het kaartje had ik gewonnen bij Bestel mijn boek. Helemaal leuk!

Op station Blaak zou ik blogconcullega Sandra treffen, maar die belde mij net toen de trein Leiden uitreed. Ze had 10 minuten vertraging. Of ik op station Blaak op haar wilde wachten. Natuurlijk, geen probleem en wel zo gezellig.

In de trein heb ik lekker zitten schrijven aan een kort verhaal, zo kwam ik alvast in de stemming, al was het meer toeval dat ik inspiratie had.

Sandra en ik hadden elkaar al snel gevonden, nu de bieb nog. Aangezien onze verdwaalkwaliteiten inmiddels bijna legendarisch zijn namen we toch maar geen risico en vroegen we de weg aan een aardige mevrouw. Maar goed ook, want als we op ons gevoel waren afgegaan waren we weer eh….juist verdwaald :). Ach, het is ook een talent zullen we maar denken.

De zaal hadden we redelijk snel gevonden, in de overigens behoorlijk grote, maar mooie bibliotheek. En direct was het een gezoen en geknuffel met oude bekenden. Wat is dat toch met boekenmensen? De bijeenkomsten voelen vaak meer als een reünie dan als een officiële gelegenheid.

Het was een zeer inspirerende middag met leuke sprekers, handige tips en eye-openers. Uiteraard ga ik dat hier niet allemaal vertellen, had je zelf maar een kaartje moeten kopen of winnen.

 

Wel zal ik een aantal quotes aanhalen:

Meerdere wegen leiden naar dromen – staat op de muur van de bibliotheek

De cover is het inpakpapier van het verhaal – Lydia van Houten

Wees niet bang, wees uniek. Anders val je niet op – Lydia van Houten

Tijd is er niet, die maak je ( als je bv wil schrijven ) – Wendy Brokers

Onthou: het slechtste dat je schrijft is altijd nog beter dan hetgeen je niet schrijft – Wendy Brokers

IMG_20180407_170401

Na alle sprekers was er tijd om te netwerken, een borreltje te doen en met mensen op de foto te gaan. Heel handig…ik was mijn visitekaartjes vergeten…Netwerkt wat lastiger. Het borrelen ging een stuk beter.

Het bleef nog geruime tijd onrustig in de bieb van Rotterdam.

En we kregen ook nog een goodiebag mee vol met leuke schrijvershebbedingetjes. En omdat ik het kaartje gewonnen had kreeg ik van Bestelmijnboek ook nog een goodiebag met ook leuke schrijvershebbedingetjes, een fles rose en een doos bonbons. Het voelde als en was een feestdag. Een feestdag met gelijkgestemde mensen. Mensen die je niet hoeft uit te leggen waarom je toch weer een boek koopt, al heb je nog een onmogelijke grote stapel…Boekenmensen…ik hou er van!

Enne…

Lees en geniet nooit met mate!

Advertenties

4 comments

 1. Grappig,haha. Het bericht hierboven was natuurlijk voor jou bedoeld. Ik zag op het stukje papier wat je mij had gegeven alleen de site van juulsboekwinketje en je Gmail.
  Mijn excuus,
  succes,Jolanda

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Veronique, het was inderdaad een mooi Event. Indrukwekkende verhalen meegekregen. Ik zat naast jou, toen het allemaal begon. Je zei dat je wel interesse had voor mijn ‘boek.’ Waar ik natuurlijk helemaal van ga glunderen want wat zou het fijn zijn als we allemaal de zelfde kant uitkijken. Naar het kind, naar binnen waar de stem weggedrukt is door vreselijke gebeurtenissen, zoals: seksueelmisbruik, mishandeling, slachtoffers van oorlog. Trauma die het leven van het kind totaal overhoop halen. Een kwart van kinderen die seksueel misbruikt zijn laat geen enkele klacht zien. Dat betekend niet dat er niets is. Misbruik bepaald de manier waarop je naar de wereld kijkt.
  Met mijn boek in wording steun ik het Vergeten kind en hoop wat Onzichtbaar is meer Zichtbaar te maken. De kracht van aandacht.
  Dankjewel voor je aandacht.

  Ik heb in je winkeltje gekeken, wat heb je dat leuk opgezet! Mooie boeken, leuk met verhaal en recenties. Leuk opgezet. Hoop op een dag mijn boek er ook tussen te vinden.
  Succes!
  Jolanda den Heijer
  emailadres: Leenenjolan@hotmail.com

  lieve groet

  Like

Reacties zijn gesloten.