Eens gegeven van Charlotte de Monchy

Genre: Chicklit

Uitgever: De Boekerij

2018

ISBN: 9789022580561

Dank aan uitgeverij De Boekerij voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont antikraak in een krakkemikkig voormalig hotel, samen met een bonte verzameling huisgenoten op wie ze zeer gesteld is maar die geen van allen geld hebben om iets aan hun huisvesting te verbeteren. Op papier heeft Feline een droombaan: kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de stomme karweitjes aan Feline over.

Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje geheel onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

Cover

IMG_20180406_120323

Vrolijk, zonnig, zomers. Je wordt vanzelf blij van de cover en daarom valt hij wel op in de winkel, denk ik.

Mijn mening

Bij dit soort boeken weet je precies wat je kunt verwachten en daarin wordt je ook deze keer niet teleurgesteld. Vrouw valt voor man, en andersom. Er komt een kink in de kabel, maar uiteindelijk eindigen ze toch samen. Vrouw is onafhankelijk, maar heeft toch ook wel hulp van de man nodig, zodat er nog wat te jagen valt voor de man die dit o zo nodig heeft! Niks verrassends. Maar ook niks mis mee. Soms is het ook wel erg fijn als de dingen voorspelbaar zijn.

Wat maakt dit boek leuk?

De setting: Feline die met een aantal huisgenoten in een oud krakkemikkig hotel woont. De rare huisbaas met zijn passie voor duiven. En de zakelijke Teun.  Ik zag het allemaal helemaal voor me. En stiekem zou ik ook wel in zo’n hotel willen wonen met interessante huisgenoten. Al zijn ze in het echte leven vaak minder interessant…

Wat ik me ook de hele tijd heb afgevraagd is hoe Teun in zijn vorige woonplaats, Londen, genoemd zal zijn? Want Teun lijkt mij niet een makkelijke naam voor buitenlanders.

Ook pluspunten dat het gevonden schilderij geen Van Gogh of Rembrandt is. Dat zou te makkelijk zijn. Breitner is wat dat betreft goed gekozen. Niet overdreven bekend, maar wel waardevol.

Ik heb mij zeer vermaakt met het lezen van dit boek en het is voor mij één van de leukste chick-lits die ik in lange tijd gelezen heb!

4 sterren

 

Advertenties