Blogtour: De rode magneet van Bertina Mulder, mijn mening

Genre: Psychologische thriller

Uitgever: Parisbooks

2018

ISBN: 9789492179968

Dank aan Bertina Mulder en uitgeverij Parisbooks voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

De rode magneet refereert aan de aantrekkingskracht die Mars, de rode planeet, op de mens heeft. Maar ‘De Rode Magneet’ is in het verhaal ook de naam van het televisieprogramma waarin de astronauten worden gevolgd tijdens hun reis naar Mars.

Via het programma kunnen de mensen op aarde alle ontwikkelingen rondom de astronauten volgen, maar de productiemaatschappij heeft zelf geen belang bij een feitelijke weergave van de beelden die door social cams worden opgenomen. Ze proberen dan ook met een suggestieve montage de kijkersaantallen hoog te houden.

Wat is nu echt en wat niet? Wie spreekt de waarheid en wie niet? En hoe zit het met de vertraging in de communicatie, heen en terug naar het ruimteschip…?

 

Cover

IMG_20180323_143025

Zwart met de helft van planeet Mars ( neem ik aan ). Door het donkere zou de cover mij wel aanspreken, ik zou in ieder geval de achterflap willen lezen.

 

Mijn mening

Laat ik beginnen met bekennen dat ik helemaal niks met ruimtevaart en aanverwante zaken heb. Het boeit me niet, en ik zal zelf niet snel iets erover opzoeken. Waarom dan toch dit boek lezen voor een recensie? Omdat het gevraagd is en omdat ik wel opensta voor nieuwe ervaringen. Je weet maar nooit: het kan altijd meevallen.

En dit boek is zeker meegevallen. Sterker nog ik vond het spannend en interessant. Doordat mijn kennis rond dit onderwerp beperkt is, was het boek in zekere mate leerzaam. Bertina schrijft beeldend zodat ik me ook een voorstelling kon maken hoe dingen eruit zouden kunnen zien.

Naast de technische aspecten ( wat een research zal dat geweest zijn! ) is het verhaal boeiend en leefde ik mee met de betrokken personen.

De motieven van de dader vind ik zeer begrijpelijk, de manier van het standpunt duidelijk maken verwerpelijk. Aan de ene kant had ik dus sympathie voor de dader, maar aan de andere kant vond ik het een weerzinwekkend persoon. Dat is best knap dat die tegenstrijdige gevoelens opgeroepen kunnen worden.

Het boek is me aan alle kanten meegevallen en ik heb het boek met veel plezier gelezen. Ook als je niks met het onderwerp hebt is het een aanrader!

4 sterren