De zeven zussen: Storm van Lucinda Riley

Genre: Roman

Uitgever: Xander uitgevers

2018

ISBN: 9789401607988

Dank aan Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

 

Het verhaal

Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

 

Cover

IMG_20180318_141927

Mooi, erg mooi. Een eenzame zeilboot op een meer. Doet ook wel denken aan de sfeer van het eerste boek in de reeks: De zeven zussen.

 

Mijn mening

De zeven zussen vond ik werkelijk prachtig. En om die reden was ik een beetje huiverig om deel 2 te lezen. Bang dat het zou tegenvallen. Maar niets is minder waar! Storm is wat mij betreft nog mooier en heeft me nog meer geraakt.

Het is een verhaal over een sterke vrouw die ondanks de tegenslagen in het leven altijd het positieve blijft zien. Natuurlijk kent en heeft ze verdriet, maar het is geen type dat daarin blijft hangen.

Het verhaal speelt zich af in het heden met Ally als hoofdpersoon. En in het verleden, eind 19e eeuw met Anna als hoofdpersoon. Wat beide dames met elkaar te maken hebben wordt langzaam uit de doeken gedaan. Tegen de achtergrond van de Noorse muziekscene, zo laat in de 19e eeuw.

De mix van feiten en fictie is mooi en vooral ook interessant. Uiteraard had ik wel gehoord van Peer Gynt en Grieg, maar door dit boek is dat allemaal wat meer voor mij gaan leven.

Ondanks dat het een vuistdik boek is heb ik het in een paar leessessie uitgelezen. Ten koste van uurtjes slaap. En tijdens het lezen heb ik hier en daar ook een traantje laten lopen omdat het verhaal mij zo raakte.

Ik had niet gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik vind Storm nog beter dan De zeven zussen en ik kijk al vol verwachting uit naar het derde deel: Schaduw.

Ik kan niet anders dan 5 sterren geven. Prachtig…

2 reacties

Reacties zijn gesloten.