Helemaal alleen van Mary Higgins Clark

Genre: Romantische thriller

Uitgever: Xander uitgevers

2018

ISBN: 9789401608503

Dank aan Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar

 

Het verhaal

Aan boord van het luxueuze cruiseschip Queen Charlotte ontmoet diamantexpert Celia Kilbride de 86-jarige Lady Emily Haywood. Lady Em is schatrijk en de eigenaresse van een kostbare ketting vol smaragden.

Maar na drie dagen op zee wordt Lady Em dood gevonden en is de ketting verdwenen. Is het het werk van haar toegewijde assistente, Brenda Martin, of Lady Em’s advocaat en zijn vrouw? De lijst van verdachten is lang, niemand kan het schip verlaten en de passagiers houden allemaal een geheim verborgen.

Celia is vastberaden de moordenaar te vinden. Maar wat ze zich niet realiseert, is dat ze zichzelf daarmee in levensgevaar brengt, en dat het schip nog lang niet bij zijn eindbestemming is…

 

Cover

IMG_20180315_131520

Zomers. Een jonge vrouw in een lange rode jurk die langs de zee loopt. Ik krijg wel zin in de vakantie als ik deze cover zie. Ik word er vrolijk van.

 

Mijn mening

De boeken van Mary Higgins Clark zijn een beetje een quilty pleasure van mij. Van die heerlijke tussendoor boeken die je in 1 middag uitleest en die niet te ingewikkeld zijn. En in haar geval, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Linda van Rijn en Suzanne Vermeer, niet voorspelbaar. Over het algemeen dan.

In dit boek is aan het begin al duidelijk wie de dader is. Dit is een trendbreuk met de eerdere boeken van mevrouw Clark. En dat vind ik jammer. Een deel van de lol zit toch ook in het mee ontrafelen van de dader.

We komen in dit boek ook weer oude bekenden tegen, voor de vaste lezers van Mary Higgins Clark. Namelijk het echtpaar Meehan die in een loterij 40 miljoen dollar hebben gewonnen. En tussen neus en lippen door lost Alvirah Meehan dan misdrijven op. Zo ook nu.

Het verhaal speelt zich af op een superdeluxe cruiseschip met aan boord alleen maar de jetset van New York. Centraal staat een smaragden ketting die volgens de overlevering van Cleopatra geweest zou zijn. En natuurlijk zijn er verschillende kapers op de kust die moord niet schuwen.

Ik had het boek in een middag uit en het was een heerlijke middag waarbij ik me ook op de heerlijke cruise waande. En al was het geen echte whodunnit, want de dader was al bekend, ik heb me prima vermaakt. Het is niet het eerste boek dat ik van haar lees en het zal ook zeker niet de laatste zijn.

3,5 sterren