Het meisje in het ijs van Robert Bryndza

Genre: Thriller

Uitgever: De Boekerij

2018

Het verhaal

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Cover

Afbeeldingsresultaat

De cover straalt kou uit. Ik krijg het alleen al koud als ik er naar kijk.  Dicht oog  in een gedeeltelijk meisjes- / jonge vrouwengezicht. Geheimzinnig. Onheilspellend. Roept vragen op, waardoor ik zeker de achterflap zou lezen

Mijn mening

Ik heb al veel positieve recensies over dit boek gelezen. Is dat in mijn ogen terecht?

Allereerst: wat is Erika Foster weer een heerlijk personage! Zo iemand waarover je nog meer wil lezen. Oke, het is wel weer een getroubleerde vrouw met een ontilbare rugzak. Maar als ik eerlijk ben vind ik dat er juist ook leuk aan. Het maakt de personages interessanter.

Naast haar eigen demonen strijdt Erika ook tegen het establishment. Het slachtoffer komt uit de hogere kringen en dan krijg je een andere, urgentere, behandeling. Behalve bij Erika, die alle slachtoffers dezelfde aandacht geeft. En dat zorgt voor conflicten. Zelfs tot schorsing van Erika.

Maar ze kan het niet loslaten, voelt dat ze op het goede spoor zit en gaat met gevaar voor eigen leven verder met het onderzoek. Geholpen door een paar getrouwen.

Het einde vond ik wat tegenvallen. Sterker: het kwam mij heel erg bekend voor. Alsof ik het al eens eerder in een boek gelezen heb of in een film gezien. Ik weet niet zeker of het zo is, maar het deja-vu gevoel alleen al maakte dat ik een minder positief gevoel had bij het einde. Maar dat gezegd hebbende: het was een goede en spannende thriller, dus toch nog 4 sterren.