Serious Request

Vandaag begint het weer, het jaarlijkse muzikale feestje voor het Rode Kruis. Een feestje waar ik van geniet, maar mij ook aan het denken kan zetten.

Dit jaar is het doel het herenigen van families die van elkaar gescheiden zijn door oorlog of natuurgeweld. Hoe mooi past dit bij de kerstgedachte?!

Natuurlijk zijn er, zoals bij veel dingen, mensen die het er niet mee eens zijn. Die zeggen dat er genoeg mensen in Nederland zijn die hulp nodig hebben. Dat klopt ook.

Maar is het zo erg om juist rond de Kerst ook buiten de landsgrenzen te kijken? Naar mensen die het nog slechter hebben dan wij…

Want stel je eens voor: je bent door oorlog of natuurgeweld gescheiden van je papa en mama. Je weet niet waar je bent, je weet niet wat je moet doen. En dan zijn er van die lieve mensen, met een Rood Kruis op hun rug, die je helpen. Die je ouders weten te vinden, je weer bij hen brengt. Dat gevoel, daar kan geen Voedselbank tegenop.

En weet je wat nou ik zo mooi vind: je hoeft niet te kijken. En je hoeft niet te doneren. Dat mag je helemaal zelf bedenken. Maar…

Ik vraag je wel om even stil te staan bij het feit dat de wereld groter is dan alleen Nederland…

Eén reactie

  1. Ik vind het een mooi thema. En misschien moeten we eerst naar Nederland kijken en blablabla, maar het is een thema waar je je wat bij voor kan proberen te stellen.. een thema dat je misschien nog meer raakt met kerst.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.